Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Av. Hüseyin Baş, partisinin Türk milletinin tek umudu ve güvencesi olduğunu belirterek, iktidara geldiklerinde aylık 10 bin lira asgari ücret, vatandaşlık maaşı ve ev hanımlarına maaş vaad ettiklerini söyledi.

Anitta Otel’de düzenlenen BTP Çorum İl Kongresine katılan Genel Başkan Hüseyin Baş, Türkiye’nin dış politika, ekonomi, tarım ve hayvancılık, eğitim gibi hayatın birçok açısından çıkmazda olduğunu anlatarak, sorunların ve kalkınmış, güçlü bir Türkiye’nin ancak ve ancak BTP’nin uygulayacağı milli ekonomi politikaları ile mümkün olabileceğini anlattı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “bu ülkenin acilen kurtulmaya ihtiyacı var. Ülkemizin geleceğini kararttılar. Gençlerimiz fırsatını bulup ülkemizden gitmenin çabasına düşmüş. İşsizlik, yoksulluk, açlık, umutsuzluk almış başını gidiyor” diyerek en büyük umutlarının gençlik olduğunu söyledi.

Baş, “Şimdi gelişen ve değişen bir gençlik geliyor. Siyasi palavralara pirim vermeyen bir gençlik geliyor. Neyin ne olduğunu bilen bir gençlik geliyor” dedi.

Baş, konuşmasında özetle şu konulara değindi:

“Ülkemizin başına bir FETÖ belası geldi. Biz kime gidip bu durumu anlatsak birileri bize ‘hoca efendinin bildiği vardır’ deyip bize Fetullah Gülen’i savundular. 25 yıldır Haydar hoca bu adamlarla mücadele etti. Yıllarca benim babam bazı medya kuruluşlarının hedefi oldu. Bu kuruluşlar hep üstüne geldi. O da yetmedi biz çocuklarına baskı kuruldu. Buna rağmen babam bu adamla 25 yıl mücadele etti ve bu adamın kim olduğunu anlattı. Milletimiz Haydar hocanın bilinci ve bakış açısı ile FETÖ belasının üstesinden gelmiştir.

Ben 30 yaşındayım ve babam bize pek vakit ayıramadı. Her gün benim babam bir başka ildeydi ve her bir insana benim babam bir şeyler anlatmaya çalıştı.

Bu ülkenin gençleri her gün bu ülkeyi terk etmenin hayalini kuruyor. Muhalefetimizin derdi ise bir başka, neymiş efendim güçlendirilmiş parlamenter sistem sorunu var. Ben 4 yıl hukuk dersi aldım. Elbette biz de parlamenter sistemden yanayız. Bunu hepimiz biliyoruz. Sorun parlamenter sistem sorunu değil, sorun halkımızın sorunudur.

Bakın şimdi gelişen ve değişen bir gençlik geliyor. Siyasi palavralara pirim vermeyen bir gençlik geliyor. Neyin ne olduğunu bilen bir gençlik geliyor.”

Çiftçilerin sorunlarına da değinen Baş, “Çorum’da çiftçi kalmadı. Ekecek biçecek çiftçi kalmadı. Ektiğini biçtiğini pazarlayamıyor. Bunlar sizin şeker fabrikanızı satmadılar mı, sattılar. Siz hala Şeker Fabrikasının sizin olduğunuzu ve sizin malınızı sattıklarının farkında değil misiniz. Devletin neyi varsa milletindir, bizimdir” ifadesini kullandı.

“DİYANET’İN BAŞINA HACI BEKTAŞ DERGAHI’NDAN BİRİNİ GETİREBİLİRİZ”

Konuşmasında birlik-beraberlik vurgusu yapan ve Alevi-Sünni ayrımına, etnik köken ayrımına kesinlikle karşı olduklarını bildiren Baş, yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığına neden bir Alevi başkan atanmadığını sordu.

‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başına Alevi birisi getirilsin’ şeklindeki sözlerini de hatırlatan Hüseyin Baş şu örneği verdi; “Atatürk Cumhuriyeti kurma kararını Hacı Bektaş Dergahı’nda alıyor. Bunu babam Prof. Dr. Haydar Baş anlatınca ben düşündüm ve dedim ki, ‘Hacı Bektaş Dergahı’ndan böyle hayırlı kararlar çıkıyorsa Diyanet’in başına da bu dergahtan birini getirebiliriz.’ Diyanet’in başında bugün nasıl bir başkanımız var? İslam üzerine tezi yok başkanımızın ama Yahudiliği araştırmış, Hıristiyanlığı araştırmış gelmiş Müslümanları yönetiyor. Yüce, derin bilgileri mutlaka vardır ama az önce söylediğim gibi bir kardeşimizi Diyanet’in başına getirsek bu ülkeye ne zararı olur? Bakın bu bir metafor. Bu bir büyük değişimin, anlayışın metaforu. Bu ülkenin buna ihtiyacı var. Böldüler, parçaladılar, düşman ettiler, herkesi ötekileştirdiler.”

Hüseyin Baş, partisinin Türk milletinin tek umudu ve güvencesi olduğunu belirterek, iktidara geldiklerinde aylık 10 bin lira asgari ücret, vatandaşlık maaşı ve ev hanımlarına maaş vaad ettiklerini söyleyerek bunları nasıl hayata geçireceğini anlattı.