Ülkenin ekonomik açıdan yangın yerine dönmüş, intiharlar artmış, işyerleri batmış durumdayken hala bir vekilin çıkıp “2023’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçmez isek kül oluruz” diyebildiğini anlatan Erenler, bu sözün halk için söylenmiş bir söz olmadığını, Ak Parti iktidarının yıkıldığında enkazın altında kalanlar çok olacağı için parti içerisinde yaşanan korkunun bir dışa vurumu olduğunu ifade etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın Çorum’da yaptığı açıklamada “Türkiye pandemi sürecinde büyüdü ancak bu halka henüz yansıtılamadı” sözünü hatırlatan Türkiye Değişim Partisi Çorum İl Başkanı Engin Erenler, neredeyse günü birlik gelen zamların bu büyümenin ne yönde olduğunu ve söylenen yalanların kanıtı olduğunu söyledi.

Her seçim zamanı olduğu gibi halkın gözünün boyanmak istendiğini belirten Erenler, daha önce sözü verilip yapılamayan yerli uçak projesi gibi daha birçok konuda söz verilip yapılmadığını ve halkın artık her şeyin farkında olduğunu kaydetti.

Gemi batarken birilerinin kurtulma derdine düştüğünü ve bunu da farklı yollardan dile getirdiğini anlatan TDP Çorum İl Başkanı Engin Erenler, yasa gereği çiftçinin üretimde kullandığı tarım aletleri satılamazken icradan satılan traktörler ve yediemin otoparklarındaki çiftçinin ekmek teknesi niteliğindeki traktörlerin görülebileceğini belirtti.

İktidar temsilcilerinin halk yerine sadece esnafı gezdiğini dile getiren Erenler, kiralara artık yetişilemediğini, bulduk denilerek müjdesi verilen doğalgaza gelen zamların ardı arkasının kesilmediğini, ayrıca elektrik faturalarının da artık cebi yakmakla kalmadığını söyledi.

İnsanların artık 50 kuruş tasarruf edebilmek için halk ekmek büfeleri önünde kuyrukta beklediğini vurgulayan Erenler, “Asgari ücretli olsun, esnaf olsun cebinde kredi kartı varsa çocuğunu ve ailesini mahcup etmemek için kredi kartını kullanıyor. Kredi kartında limit kalmayınca kredi kullanıyor. Bu kredi de bitince yakınlarından borç alıyor. Borç alacak kimsesi kalmadığında tefeciye gitmek zorunda kalıyor. İşte o zaman külü kalmıyor zaten sizde bunun farkındaysanız ne ala çekilin külü söndürüp memleketi kaldırmaya geliyoruz” dedi.