TDP Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Hidayet Mert, yaptığı yazılı açıklamasında, "Bizim fıtratımızda hain olmayan herkes bizim kardeşimizdir" dedi. Topluma kendini alim sanarak fitne tohumu eken sapıkça zihniyetlerin kendileri için yok hükmünde olduğunu kaydeden Emre Hidayet Mert, şunları dile getirdi:

"Bizler Anadolu çocukları olarak memleket davasında Sağcı-Solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Laz-Çerkez demeden herkesi kardeşçe sevdik ve seveceğiz. Bizim fıtratımızda hain olmayan herkes bizim kardeşimizdir. Kız alır, kız veririz. Çünkü biz Anadolu çocuklarıyız, aynı coğrafyada neşemiz de bir hüznümüz de.

Hayallerimiz vardı. Hepimizin neydi o hayalleri; devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyarak ecdadımızın bize emanet ettiği bu kutsal topraklar üzerinde doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi hepimiz ezanımızla ve bayrağımızla özgür bir şekilde yaşamayı sağlamaktır. Fitne tohumu eken, kendini alim sananların sapıkça zihniyetleri bizim için yok hükmündedir."

"BU TİPLEMELERİN DESTEKLEDİKLERİ VAKIF VE DERNEKLERDE ÇOCUK İSTİSMARLARI YAŞANMIŞTIR"

"Asıl olan şudur ki bu tiplemeler geçmiş dönemlerde de bu tiplemelerin destekledikleri vakıf ve derneklerde çocuk istismarları yaşanmıştır. Bizde burdan diyoruz ki 'Alevilere kız vermeyin' diye kendi kendine bunamış bir adamın saçma fetvasına alkış tutan bu zihniyette olanlardan çocuklarınızı koruyun!"