15-16 Haziran işçi direnişinin 50. yılı nedeniyle bir açıklama yapan Tahtasız, “Devlet ve sermayenin emrinde bir sendikal yaşam ve işçinin en temel silahı olan grev hakkını elinden almak isteyenlere, kısa sürede kurulup, örgütlenen ve emekçilerin gönlünü kazanan DİSK’in “Canına ot tıkamak” isteyenlere Türkiye işçi sınıfının verdiği en güzel yanıttır 15-16 Haziran 1970” ifadesini kullandı.
Tahtasız’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
“15-16 Haziran işçi direnişi, sendika, ekmek ve bir onur mücadelesidir.
Türkiye işçi sınıfının üretimden gelen gücünü kullandığı ve iki gün yaşamı durdurduğu, hakları için ayrım yapmaksızın bu dev direnişe katıldıkları 15-16 Haziran 1970 eylemlerinin, bugün ellinci yılı.
Devlet ve sermayenin emrinde bir sendikal yaşam ve işçinin en temel silahı olan grev hakkını elinden almak isteyenlere, kısa sürede kurulup, örgütlenen ve emekçilerin gönlünü kazanan DİSK’in “Canına ot tıkamak” isteyenlere Türkiye işçi sınıfının verdiği en güzel yanıttır 15-16 Haziran 1970.
Sendika Yasası, Toplu Sözleşme, Grev ve Lokavt Yasasında yapılmak istenen değişiklikler Anayasa’ya aykırı olmasına karşın, sermaye, egemen sınıflar ve siyasi iktidar tarafından gerçekleştirilmek istenmişse de 15 Haziran’da 70 bin, 16 Haziran’da 150 emekçinin katılması, sesini yükseltmesi ve Ankara, İstanbul, Kocaeli, İzmir gibi illerde üretimin durması ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile emekçi sınıfların varlığını hissettirdiği bu büyük direnişin “Gücümüz Birliğimizden Gelir” diyen mimarlarına, tüm emekçilere, Türkiye işçi sınıfına selam olsun...”