Toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, eleştirilerde bulundu. Başkan Halil İbrahim Aşgın ise, “Allah aşkına bir gün Tuncay bey gelip burada bir proje anlatsın. Sokak sokak proje yapalım. Arabanın tekeri bilmem neyi bizim bunlara harcayacak vaktimiz yok” dedi.

Eleştirilere cevap veren Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurban kesiminde 1200 TL aldığı ama kurban kesiminin yapılmadığını gördük. Bütün belediyeler içinde Çorum Belediyesi’nin kurban kesim ücretlendirmesinde en makul ücreti koyduğunu görürsünüz. Bana çok sayıda teşekkür geldi. Açıkçası burada konuşulması gereken 1200 lira alınıp kesilemeyen kurbanlar ve onların feryatları bu konuyu ben arkadaşlarımızın vicdanına havale diyorum. Oradaki karşılaştırmayı yapacaklardır” dedi.

“Düşük bedelle iş yapanların alkışlanması gerekir”

BELTAŞ’ın yönetiminin aldığı fiyatlar konusundaki eleştirilere cevap veren Aşgın, “Söylenen yıllarda BELTAŞ yeni kurulmuş bir şirket ve çok fazla iş yükü olmayan bir şirket. Şu anda arkadaşların iş yükü çok fazla. Profesyonel bir yönetici getirelim arkadaşların yaptığı işi 5 bin liraya yapsın. Halk ekmek, halk et gibi birçok iş yapan bu arkadaşların alkışlanması gerekir. Eleştirmek yerine bu kadar düşük bedelle birçok iş yapılmasının alkışlanması gerekir.2017 ile BELTAŞ şu an aynı koşullarda ve iş yükündeyse hepimiz eleştirelim” dedi.

Makam aracı hevesim yok!

Araçlarla ilgili tutumumuzu herkes biliyor. Biz burada kiralık sistemi bitirmeye çalışıyoruz. Büyük oranda bitirdik.52 tane araç aldık. Devlet malzeme ofisinden aldım hepsini. Parasını peşin ödedik. AUDI araca gelince 2014 model araç. Çorumdaki makam araçlarına bakın kimler neye biniyor. Bu anlamda bir hevesi olan biri değilim. Biz bu araca bir kuruş kira ödemiyoruz. Bu aracı sadece kasko bedelini ödeyerek belediyemiz kullanıyor. Genellikle başkan değişince araçlarda değişir. Biz bu milletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkına helal gelmemesi için bunu gündeme bile almadık. Makam odama bir çivi bile almadım.Allah aşkına bir gün Tuncay bey gelip burada bir proje anlatsın. Sokak sokak proje yapalım. Yok arabanın tekeri bilmem neyi bizim bunlara harcayacağımız vaktimiz yok”