Partililer ilk ziyareti Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat’a gerçekleştirdikten sonra ÇESOB Başkanı Recep Gür, Lokantacılar Odası Başkanı Burhan Balcı, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Çorum Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, ve Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz’ı da ziyaret etti.

Ziyarete; Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Genel Merkez Etik Kurulu Üyesi ve Çorum İl Koordinatörü Rumi Bekiroğlu, Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Levent Batman, Gelecek Partisi Merkez İlçe Siyasi İşler Başkanı Mustafa Yiğiter, İdari ve Mali İşler Başkanı

Necdet Marım ve AR-GE Başkanı Muhammed Taha Derin katıldı.

Yapılan görüşmede kahvecilerin sorunlarını anlatan Nesimi Özkubat” Esnafın zor durumda olduğu Esnafın borcunun en az bir yıl ertelenmesi gerektiğini dile getiren Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat,“ Esnaf kredi ile değil hibe projesiyle desteklenmelidir. İşletmelerde çalışan pandemi sürecinde mağdur olan vatandaşlara esnafa sosyal destek sağlanmalıdır” dedi.

Gelecek Partisi Çorum İl Koordinatörü Rumi Bekiroğlu ise, “Her fırsatta esnaf odaları ve vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Esnaflarımızla işleri konusunda yaşadıkları maddi sıkıntılarını konusunda istişare yapıyoruz. Vatandaşımızın, esnafımızın görüş ve düşüncelerine değer veriyoruz. Esnafımızın ve vatandaşımızın daha iyi koşullarda yaşamını sürdürmelerini istiyoruz. Yaşanan ekonomik sıkıntılar esnafımızı derinden etkilemiştir Hibe projelerin desteklenmesi lazım şu anda esnafa verilen kredileri dahi ödeyemez durumda, kurumlarla kira sözleşmesi olan esnafın kira bedelleri bu dönemde alınmamalı, SGK KDV elektrik su doğalgaz ödemeleri ertelenmeli, esnaf para kazanırsa ödeme yapabilir, dükkanı kapalı esnaftan ödeme alınmamalı hele hele yapılandırma ile borç ödemesi beklenmemeli. Gelecek Partisi esnafımızın yanındadır. Hemşerilerimizin istek ve önerilerini birebir dinlemek için ziyaretlerimize aralıksız devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkâr kesiminin sayısal büyüklüğü dikkate alındığında, ülkemiz için hem ekonomik hem de toplumsal açıdan önem taşıyor. Onların siyasilerden beklentilerini dinliyoruz. Covid-19 süreciyle yaşanan mağduriyetlerin ve zorlukların son bulmasını temenni ediyor, sosyal ve ticari hayat yeniden canlanmasını ümit ediyoruz. Bu bağlamda, Gelecek Partisi Çorum Teşkilatı olarak üzerimize düşen her konuda esnaf odalarımızın ve esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.