Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel, “Gelecek Partisi hiçbir partinin devamı olarak kurulmadı. Türkiye’de yeni bir siyasi dili inşa etmek için ve bu ülkeyi kalkındırmak için kuruldu. Seçimlere hazırız, iktidara adayız” dedi.

Mustafa Gözel, Gelecek Partisi’nin 152 kurucular kurulu üyesi ile belli ilkeler çerçevesinde kurulduğuna ve partinin odak noktasının öncelikle insan ve insan onuru olduğuna, grubun içerisinde her etnik kökenden ve siyasi düşünceden insanların var olduğuna, demokratikleşme ve özgürleşme ekseninde tüm konuların titizlikle ele alındığına dikkat çekti. Gözel, yapıcı muhalefet ekseninde çalışmalar yapıldığına bu konuda gelecek partisinin öncü olduğuna ve Türkiye siyasetinde ilk defa ‘Politika İzleme Kurulu’ modelinin benimsendiğine her bakanlığın karşılığı olarak partide Politika İzleme Kurulu’nun var olduğunun altını çizerek, “Eğitimde, hazine ve maliyede bu bakanlıkların yaptıkları çalışmaları izleyerek problem görülen yerlerde çözüm önerileri ve projeler gerçekleştiriyorlar. Memleketi ilgilendiren her konuda çözüm önerileri sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’DE BİR YÖNETİM KRİZİ VARDIR”

Parti kurulduğunda basında ambargoyla karşılaştıklarına değinen Gözel, “Ahmet Davutoğlu Türkiye’de 17 yıldır iktidar olan bir partinin ikinci genel başkanlığını yapmış 3 hükümete başbakanlık yapmış bir isim olarak AK Parti’nin o dönemki İstanbul, Ankara il başkanları ve bir çok milletvekiliyle parti kuruyor bu partinin normal şartlar altında attığı adımın haber değeri vardır. Fakat ciddi bir ambargoyla partimizin haberleri medyada yer alması engellendi.Çalışmalarımız sosyal medya hesaplarımızdan devam ediyor. Ciddi bir yol kat ettik.

Koronavirüs sürecinde alınması gereken tedbirleri ve yapılması gerekenleri açıkladık ama hükümet bu çalışmaları dikkate almadı. Hükümet, kendi bakanlarının düşüncelerini bile dikkate almıyor. Türkiye’de bir yönetim krizi vardır bunu çok net bir şekilde gördük. Sağlık bakanının sokağa çıkma yasağından haberi yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin İç İşleri Bakanı Twitter hesabından istifa ediyor. Her alanda liyakatsiz kadrolarla çalışmalar yapıyorlar. Sarayla meclis arasında, sarayla bakanlıklar arasında bağlantı kopuk. Gelecek Partisi çarpık parlamenter sistemi savunmadığı gibi, çarpık başkanlık sisteminin de değişmesi gerektiğini söyleyerek bir araya gelmiştir” şeklinde konuştu.

“ÇORUMLULARDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Gözel, “Mevcut iktidar partisi demokratikleşme , özgürleşme ve kalkınma çerçevesinde kuruldu. Şu anda yola çıkış argümanlarıyla arasına uçurumlar girmiştir. Genel başkanımız ve kurucularımız bu yanlışları görerek dile getirdiler. Ardından bunun bir çözüm olmadığı kanaati uyanınca kamuoyuna bunları açık bir şekilde dile getirmeye başladılar. Geçen sene Nisan ayında genel başkanımız AK Parti’nin yanlışlarını dile getiren bir manifesto yayınladı. Dikkate alınmadı ve ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Genel Başkanımız istifa etti. Gelecek Partisi’nin hikayesi yazılmaya başladı.