Çorum Belediye CHP Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, yaptığı açıklamada; “FETÖ ve devleti ele geçirmeye çalışan her türlü cemaat yapılanmaları ve yolsuzluklar ile mücadele her Türk vatandaşının asli görevidir. Adalet herkes içindir. Biz adalet yerini bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz ikiyüzlü, adam kayırmacı adalete karşıyız. Herkes yargı önünde eşittir. Bundan sonra yolsuzluk dosyaları ile birlikte FETÖ dosyasını da açacağız” dedi.

Tuncay Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Arkadaşlar tamam 15 Temmuz anmalarını etkinliklerle geçirdik. Lakin etkinlik yapmak, konser düzenlemek geçmiş günahların kapanmasına yetmiyor.

Hukuk devletinde yaşıyoruz. Adaleti senin adamın benim adamım düzenli ile uygulamak devletimizin temeline dinamit koymak demektir. FETÖ'yle mücadele nutuk atarak değil bu işte parmağı olanlara hesap sorarak olur. Genel Başkanımız yürekli savcılara bir çağrıda bulundu. Biz de Çorum'daki yürekli savcılara çağrıda bulunuyoruz. Çorum’un FETÖ dosyası kabarık görünüyor.

- FETÖ’cüleri işe alanlar,

- Kaynak aktaranlar,

- Türkçe Olimpiyatları yapanlar, (hala bu firmalara ihale verenler)

- Kitaplarını basıp sonra imha edenler,

- FETÖ’nün Avrupa Birliği Projelerine faturalar kesenler,

- Eşleri FETÖ derneklerine üye olanlar,

- Selam ve Hür Adam filmlerine gala yapanlar, bilet dağıtanlar, filmi koşa koşa izlemeye gidenler,

- FETÖ’cülere gençlik merkezi açıp teslim edenler,

- Kent konseyinde proje yapanlar,

- FETÖ turizm şirketi ile Amerika’ya FETÖ elebaşını eşleri ile birlik ziyarete gidenler,

- FETÖ’ye okul yeri ayarlayanlar,

- İddianamelerde adı geçtiği halde siyasette aktif görev alanlar,

- Bu arkadaşlar bizim arkadaşlarımız bunlara dokunmayın diyenler,

- ANAKÖYDER’ciler, ARMONİ’ciler, NEFES’ciler

- FETÖ ile görüştüğü ortaya çıkınca ihbar edip kadroları kapanlar, (kimse sormadı neden sizinle görüşmek istediler. Sizde ne gördüler)

- FETÖ’cülerin Alevi derneğine şakşakçılık yapanlar, bu derneğin iftar davetini yapanlar, bu iftara katılan siyasiler,

- Kendi kafalarına göre belirledikleri uyduruk milattan sonra bile bankaları ile belediyenin çalışmasına izin verenler (FETÖ ile mücadelede milat FETÖ konusunda hükümetin uyarıldığı 2004 MGK kararı olmalı) dışında herkes hesap verdi. Ama bu vatandaşlar hala aktif siyasette hükümranlıklarını sürüyorlar. Kimisi başkan, kimisi yardımcı, kimisi daire başkanı oldu, kimisi vekil. FETÖ ve devleti ele geçirmeye çalışan her türlü cemaat yapılanmaları ve yolsuzluklar ile mücadele her Türk vatandaşının asli görevidir. Adalet herkes içindir. Biz adalet yerini bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Biz ikiyüzlü, adam kayırmacı adalete karşıyız. Herkes yargı önünde eşittir.

Bundan sonra yolsuzluk dosyaları ile birlikte FETÖ dosyasını da açacağız. İlgililere duyurulur.”