Tahtasız, “Eğer itfaiyemiz sanayide çıkan yangına 20 dakika değil de anında müdahale ediyor ise, hizmetten memnun ise neden işyeri yanan esnafımız ve kooperatif başkanımız feryat ediyor, belediye yetkililerine sitem ediyor ve sanayi sitesi yakınında itfaiye müfrezesi istiyor?” diye sordu.

Tahtasız, “Görüşmelerin kayıt altında yapıldığını bilen bir dernek başkanının bu şekilde açıklama yapmak zorunda kaldığı anlaşılmaktadır. Adı geçen dernek başkanının, Çorum Sanayi Sitesi’ne itfaiye talebini içeren bir dilekçesinde itfaiye ekiplerinin sanayi bölgesinde olası bir yangına en az 20 dakikada ulaşabildiği açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir” dedi.

Mehmet Tahtasız’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Bir yayın organında KSS Kooperatif Başkanı Hıdır Balaban’ın “Söylemediğim şeylerin benim ifadem gibi sunulup basına servis edilmesi beni çok üzdü” haberi görülmüştür.

Eğer itfaiyemiz sanayide çıkan yangına 20 dakika değil de anında müdahale ediyor ise, hizmetten memnun ise neden işyeri yanan esnafımız ve kooperatif başkanımız feryat ediyor, belediye yetkililerine sitem ediyor ve sanayi sitesi yakınında itfaiye müfrezesi istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Yukarı Sanayi’de meydana gelen yangından dolayı esnaf kardeşlerimize geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Dernek başkanımız nezdinde tüm esnafınıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Arka arkaya sanayi bölgesinde çıkan yangınlara belediye ekiplerimizin daha hızlı ve çabuk müdahale etmesi bakımından sanayi bölgesine bir itfaiye müfrezesi kurulmasının gerekliliğini dernek başkanı ve esnafımızla birlikte dile getirdik. Bu hususta ısrarlı olmaya devam edeceğiz.

CHP esnafımızın çok zor koşullarda çalıştığı bu dönemde bütün görüşmeler kayıt altında iken dernek başkanımızın ‘ben öyle ifadede bulunmadım’ gibi talihsiz açıklama yapıp aynı haber içerisinde Belediye Başkanı’nı övücü cümleler kurması nasıl bir durumda olduklarını göstermektedir.

Görüşmelerin kayıt altında yapıldığını bilen bir dernek başkanının bu şekilde açıklama yapmak zorunda kaldığı anlaşılmaktadır. Gündem olmaması için daha önce yayınlamadığımız videonun başkanımızın feryat kısmını yayınlıyoruz.

Ayrıca; adı geçen dernek başkanının, Çorum Sanayi Sitesi’ne itfaiye talebini içeren bir dilekçesinde itfaiye ekiplerinin sanayi bölgesinde olası bir yangına en az 20 dakikada ulaşabildiği açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Söz konusu dilekçe daha önce belediyeye verilmiş, ziyaretimiz esnasında da bizlere bilgi amaçlı sunulmuştur.

Esnafımızı baskı altına almayın, esnafımızın istek ve taleplerini lütfen imkanlar dahilinde yapmaya çalışalım.

Çorumlular itfaiyenin sanayi bölgesine kaç dakikada ulaşabileceğini zaten biliyor. Bu zor günlerde meydana gelen yangınlar için esnafımızın da talebi olan önerimizi tekrarlıyoruz.

Sanayi bölgesine bir itfaiye müfrezesi şarttır, artık şarttır.

Bütün çalışmalarımızı şeffaflık içerisinde, birleştirici bir anlayış çerçevesinde yürütmeyi sürdüreceğiz. Çorum için inandığımız doğruları söylemeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyorum. Saygılarımla…”