“Pandemi döneminde iş yapamayan esnaf ve sanayici, ülke kaynaklarının heba edilmesi nedeni ile geçici çözümler ile avutulmuş, direkt yardımlar yerine dolaylı desteklerle idare yöntemine gidilmiştir” diyen Vargeloğu, “ Pandemi sürecinde verilen 6 ay ödemesiz kredilerin, ötelenen vergi ve SGK primlerinin ödeme süreleri gelmiştir. Esnaf ve sanayici kış aylarının gelmesi ve mevcut Pandemi devam etmesinden dolayı belirsizlik ve çaresizlik içerisindedir. İvedilikle kredi borçları asgari 1 bir yıl ödemesiz ve sıfır faiz ile yeniden yapılandırılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

İl Başkanı Vargeloğlu, “Sayın yöneticiler, anladık kasayı boşalttınız, hibe veremiyorsunuz. Bari hiç olmazsa esnafı “vergi vergi” diye sıkboğaz etmeyin. Dükkân kapalı, siftah yok, esnafın cebine para girmiyor. Kirasını bile ödemekte zorluk çekiyor. Açamadığı dükkânın hem kirasını ödüyor hem de kira stopajını ödemek zorunda kalıyor. Bari kira stopajlarını almayın. Bu alicenap millete, bu kadarcık olsun destek verin.Bir diğer husus ise çiftçimiz ve mevcut yönetimin tarım politikaları. Meclis'te görüşülen önümüzdeki yılın bütçesinde; tarımsal destek ödeneğini, 2020 yılında ki gibi artırmaksızın yine 22 Milyar TL olarak belirlediniz. Hiç olmazsa desteği, kendi açıkladığınız enflasyon kadar artırsaydınız. Bununla birlikte aynı bütçe görüşmesinde Cumhurbaşkanlığı ödeneğine baktığımızda ise; 2020’ye göre tam %28 artış göze çarpıyor” açıklamalarında bulundu.

“Bizler “Korkma Türkiye” sloganıyla yola çıktığımızdan beri yapılan hataları söylemekten çekinmiyoruz. Her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda; ülkemiz şuanda ki bu kötü yönetim yüzünden ifade ve basın özgürlüğü alanında vahim bir noktadadır” diyen Vargeloğlu, “Gazetecilerin konuşturulmadığı, sosyal medya üzerinden gönderilen mesajlardan dolayı insanların cezalandırıldığı, eleştiride bulunan halkın gözaltına alındığı, sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin sürekli baskı altında tutulduğu ülkemizde; sorunların konuşulması neredeyse yasaklanmış durumdadır. Sorunlarını konuşamayan bir ülke, o sorunların çözümü aşamasına bir türlü geçemeyecektir. Mevcut yönetim, sorunlar yokmuş gibi sürekli demeçler vermeye devam ediyor. Sorunlar gün gibi ortadadır. Siz gözünüzü kapattınız diye gece olmaz. Kulaklarınızı tıkadınız diye ses kesilmez. İşte bu nedenle İfade özgürlüğü çok çok önemlidir. Gerçekleri konuşmak için çok önemlidir. Birde güdümlü basın mevcuttur. Bu güdümlü basın, akla ziyan açıklamalar yapmaktadır. Eski Hastanenin yeniden açılması için yapılan eyleme destek vermiştik. Vereceğiz de. Milletin vergisi ile yapılan, sonra kaderine terkedilen hastanemizin bu pandemi döneminde açılması için tabi ki destek vereceğiz. Bu şov değildir. Siyaset üstü memleket meselesi, memleket sevdası, halk sevdasıdır. Rant sevdası değildir. Türkiye, DEVA Partisi’nin kurulmasıyla yepyeni bir soluk kazandı. DEVA Partimizin kurulması ile ülkemizin birbirinden güzel renkleri partimizin çatısı altında bir araya gelmeye başladı. Bu yeni oluşum ile inşallah bu sancılı günler geride kalacak, ülkemiz her alanda en üst seviyeye ulaşacaktır. Gerçek bir hukuk devletiyle, özgürlüklerin doyasıya yaşandığı, milletimizin refahının yükseleceği günler yakındır.Unutulmamalıdır ki; Türkiye 1’den büyüktür. Ülkemizin devası Çorum’umuzun devası hazırdır” dedi.