Deva Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu yaptığı açıklamada, “Çorum eski devlet hastanesinin 2021 yılı sonunda açılacağı yönünde haberi almış bulunmaktayız. Çorumda mukim Çorumlu vatandaşlar olarak Çorum'da yapılacak olan her yatırıma sonuna kadar destek olacağımız buradan tekrar ilan ediyoruz” dedi.

Orhan Vargeloğlu, “Ancak!!! Çorum vekillerinin iki oda bir salon yapmıyoruz 50 trilyonluk yatırım yapıyoruz ifadelerini üzülerek karşılıyor ve şunu soruyoruz. Eski devlet hastanesini kimler kapattı? Çorumumuzun yıllardır işleyen, çalışan; içinde hastası, doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi olan; röntgen cihazı, tomografi cihazı, MR cihazı, onlarca laboratuarı olan Ankara’ya Samsun'a hasta sevk etmeyen hastaneyi neden kapattığınızı sormak isteriz” ifadelerine yer verdi.

“İşi ehline verelim derken Deva Partisi olarak tam da bu konudan bahsediyoruz” diyen Vargeloğlu, “Eğer ehil olmayan yöneticilere yetkiyi verirseniz, başka şehirlerden gelen hastaları dahi tedavi eden, hiçbir hastasını sevk etme ihtiyacı duymayan hastaneyi kapatırlar ve çürümeye bırakırlar. Daha sonra aynı hastaneyi tekrar ihtiyaç olduğunda ise tamirat-tadilat parası ödeyerek hastaneyi açarlar. Yeni hastaneye ek olarak eski devlet hastanesinin de işlemesini sağlamış olsa idi şuan eski devlet hastanesinin açılışı için ne 2021 yılının sonuna beklemek gerekecek idi ne de 50 trilyon harcanması gerekecek idi” açıklamalarında bulundu.

Vargeloğlu açıklamasında, “İş ehline verilseydi kendi hataları ile çürümeye bıraktıkları hastaneyi yenilemek için 50 trilyona ihtiyaçları olmayacak idi. Daha önce basın açıklaması yaptığımız gibi son 4 yıldır azalan özel idare için bu para harcanabilecekti. Yakın zamanda Ortaköy ilçesine yapılacağı duyurulan 500.000TL'lik yatırım bedelli tekstil fabrikasından tam 100 adet daha yapılabilecek idi .Ya da her ilçeye 7-8 adet tekstil atölyesi açılabilecektir. Ortaköy ilçesine yapılacak olan tekstil atölyesi için emeği geçen herkese Çorumlu birer vatandaş olarak en içten dileklerimizle teşekkür ediyoruz.

Deva partisi olarak bizler hem hastaneyi kapatma kararını verip hem de yeniden açılması için devletin 50 trilyon parasının harcanmasına karşıyız. Bizler bu paranın özel idareye harcanması, Ortaköy'e 100 tane daha tekstil atölyesi açılması ya da her ilçeye 7-8 adet tekstil atölyesi açılmasını isteriz. Biz Çorumlular ne beton yer ne de asfalt içeriz. Bizler istihdam isteriz. Çorum'da istihdama yönelik yapılacak tüm işleri desteklediğimizi, gerekiyor ise elimizi de tüm gövdemizi de taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtiriz” konularından bahsetti.