Çeşitli nedenlerle suç işleyerek cezaevlerinde tutulan, tutuklu ve hükümlülerin ve cezaevi çalışanlarının bulundukları ortamları, yaşam koşullarını, TBMM adına inceleyen, denetleyen komisyon, hazırlayacağı raporu TBMM ve Adalet Bakanlığı nezdinde ilgili kurumlara iletecek.

Öorum Milletvekili Erol Kavuncu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye bir hukuk devletidir. Hiç kimsenin, canlı cansız hiçbir varlığa, hiç kimseye karşı haksızlık yapma suç işleme gibi bir özgürlüğü olamayacağı gibi, herhangi bir nedenle suç işleyen herkes de, adalet ve hukuk devleti olma gereği, ilgili mevzuat ve yasalar çerçevesine cezasını çekecektir. Dolayısıyla hiç kimseye, ilgili mevzuatın öngördüğü tecziye kurallarının dışında ya da hilafına haksızlık, kötü muamele yapılmamalıdır.Bu gerçeklikten hareketle, bu güne kadar meclisimiz ve ilgili komisyon başkanlığımızın görevlendirmesiyle ülkemizin değişik bölgelerinden 10’a yakın ilimizden 15 civarı Cezaevlerinde muhtelif zamanlarda gerçekleştirdiğimiz incelemelerde, önceki komisyon raporlarına da yansıdığı şekliyle, ilgili yasaların öngördüğü uygulamalar dışında, bir durum, zaman, zaman iddia edildiği gibi ‘’işkence, kötü muamele’’ benzeri, haksızlık, hukuksuzluk tespit edilmemiştir” dedi.

“Bu çerçeveden olarak her zaman olduğu gibi, komisyon üyelerimizle birlikte Van Cezaevinde gerçekleştirdiğimiz incelemeler neticesinde hazırlanacak rapor da ilgili komisyonumuzda tartışılarak karara bağlanacaktır” diyen Kavuncu, Bu vesileyle geldiğimiz serhat şehrimiz Van’da, Van Denizinin sahilinde aileleriyle birlikte huzur içerisinde gönüllerince dinlenen, eğlenen Van’lı kardeşlerimizin mutluluklarına şahitlik etme, hasbihal etme fırsatı da bulduk. Güzel ev sahiplikleri, misafirperverlikleri için Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez ve AK Parti Van Milletvekilimiz Osman Nuri Gülaçar vekilimize teşekkür ediyoruz. Rabbim huzurumuzu, birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin inşallah” ifadelerine yer verdi.