AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Çorumlu hemşehrimiz Cemal Emir’i kınadığı ve “hadsiz”lik yaptığını belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

“CHP Etimesgut ilçe Başkanı hadsiz, saygısız...Cemal Emir.

Seçilince bilinçaltındaki tek parti zihniyetiyle "necis" ifadelerde bulunmuş. Bu çirkin yüz CHP'nin diktatörlük hevesinin, beslendikleri kin ve nefretin yansımasıdır.

Siyasi bir kimlikten ziyade çete lideri ya da terör örgütü lideri gibi konuşan bu kişi kendisini 1930’lu 40’lı yıllardaki ceberrut tek partili milli şef döneminde zannediyor herhalde...

Bir zamanlar, hesapsız ve sorumsuz bir şekilde kullandıkları iktidar gücüne tekrar ulaşma hırsıyla gözleri dönen, gönülleri kararan cuntacı zihniyet geçmişte uyguladığı yöntemlerle iktidar olma hayali kuruyor.

Ancak 15 Temmuz gecesi tanklara, mermilere gövdesini siper etmiş, şehit ve gazi olmuş bu necip milleti bir daha asla!

Korkutamaz, yıldıramaz ve susturamazsınız!...

Toplumu ayrıştıran, ötekileştiren, hakaret ve tehdide varan bu haddi aşan sözleri şiddetle kınıyoruz.

Ülkeyi ateşe vermekten hiç çekinmeyeceğini ağzıyla söyleyen, iktidara gelmeden tehditlere başlayan bu zat, insanlara yapacakları zulümleri açıktan söylemektedir. Türkiye'de ötekileştirmenin, ayrıştırmanın arttığını savunarak seçmenden oy isteyenlerin maskesi bir kez daha düşmüştür...

Asıl ayrıştıranın, ötekileştirenin kim olduğu gözler önüne serilmiştir.

Millet iradesini yok sayan, Cumhurbaşkanımıza ve aziz milletimize hakaret ve tehdide varan bu haddi aşan sözleri şiddetle kınıyoruz.

Yakışıksız, seviyesiz, açıklamaları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Zira geçmişi kan, gözyaşı ve zulüm ile özdeşleşmiş, kin ve nefret dolu fikriyatları doğrultusunda kendi halkını koyun yerine koyan bu çukur zihniyet gerekli dersi her zamanki gibi yine sandıkta alacaktır.

1946'dan beri bu zihniyeti sandığın derinlerine defalarca gömen bu necip millet demokratik seçimlerle bir daha hiç çıkmayacak şekilde yine tarihin derinliklerine gömecektir.

Hiç şüpheniz olmasın.”