Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ve Karadağ'a 27 ve 28 Ağustos Cuma ve Cumartesi iki gün sürecek resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. AK Parti Çorum Milletvekili Kavuncu da, Türkiye Karadağ Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı uçağı ile resmi davetli olarak ziyaret programına katıldı. Ziyarete bazı bakanların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iş adamları, bürokratlar ve gazeteciler katıldı.. Ziyaretlerde Bosna Hersek ve Karadağ ile Türkiye arasında son derece güçlü ve önemli tarihi, kültürel, siyasi ve ekonomik bağların daha da güçlendirilmesi için bir dizi görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, şu ifadeleri kullandı.

"Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin davetine icabetle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberinde, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz İbrahim Kalın ve diğer çok sayıda yetkililerle gerçekleştirilen resmi ziyaret kapsamında, Bosna Hersek, Saray Bosna'dayız.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki heyetimizle ilk olarak Bosna kahramanı, büyük devlet ve dava adamı Aliya İzzet Begoviç’in Kovaçi Şehitliği’nde bulunan kabrini ziyaret ederek, dua ettik.

Ardından Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'nın kalbinde yer alan, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce kapsamlı bir yenileme çalışması yapılan Başçarşı Camii’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştirilen Camii’mizde hep birlikte Cuma namazımızı eda ettik. Kadim medeniyetimizin merkezinde yer alan ve toplumları ihya eden; hoşgörünün, sevginin, kardeşliğin nişanesi, ecdadımızın mührü bu cami gönül coğrafyamıza hayırlı olsun. Caminin tekrar açılmasını nasip eden Rabbimize Hamd olsun...

Ecdat yadigârı topraklarda ortak tarih ve kültürü paylaştığımız, kardeşlerimizin Cumhurbaşkanımızı büyük bir coşkuyla karşılayarak göstermiş oldukları sevgiden dolayı minnettarız...