Dini siyasete alet edenlerin İslam’a zarar verdiğini ve İslam’ı şahsi çıkarları için kullandıklarını anlatan TDP Çorum Merkez İlçe Başkanı Armakan, Türk halkının ibadetin gizlisi makbulken kameralar önünde ibadet yapanları da, ağzından Allah’ın mübarek isimlerini düşürmeyip eşini, çocuklarını ve akrabalarını hak etmedikleri yerlere yerleştirenleri de gördüğünü vurguladı. 
İslam’da insanlar arasında ayırım yapılmaması gerektiği özellikle belirtilmesine rağmen bu kişilerin ya “Taraf ya da bertaraf olacaksınız” diyerek ayırım yaptığına dikkat çeken Türkiye Değişim Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Eralp Armakan, “Biz Namazı babamızdan, orucu ebemizden, zekatı dedemizden öğrendik. Siz bize sadece riyayı gösterişi öğrettiniz, Mücahit diye yola çıktıklarınızın nasıl müteahhit olduklarını öğrettiniz. Allah ismini ve İslam’ı kullanarak kapitalizmi nasıl yaşattığınızı öğrettiniz. Siz sadece hepimiz demek yerine biz diyerek gerçek İslam’ın ne olduğunu merak etmemize sebep oldunuz” dedi.
Allahtan korkan, hesap sorulacağına inanan insanların bu kadar rahat günah işleyemeyeceğine dikkat çeken Armakan, “Hiç bir siyasi partinin hataları bu günahlarınızı örtmez. Kutsal dinimize hiçbir şey katmadınız. Bu işler diyanetin bütçesini artırmakla olmuyor, yaşayarak oluyor. Beceremediniz. Biz sizden önce Allah’ın sabredenlerle beraber olduğunu söylüyorduk. Biz sizden önce de camilerde, evlerde seccadelerin üzerinde Allah’ın ismini zikrediyorduk. Siz sadece bunu gösterişe döktünüz” dedi.