Bayat Belediyesi Başkanı Ekrem Ünlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanını bir gün önce arkadaşlarına "Efendiler! Yarın Cumhuriyet'i İlan edeceğiz" cümlesiyle duyurmuştu. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını büyük bir sevinç ve gururla yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesidir. O günlerde ecdadımızın ortaya koyduğu milli birlik, beraberlik ve kararlılığın bir örneği de 15 Temmuz gecesi kahraman milletimizin onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde FETÖ terör örgütüne karşı gerçekleştirilerek, büyük bir demokrasi zaferine imza atılmış ve Türk Milletinin gücünü dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimiz Milli İradesine bir kez daha sahip çıkmıştır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin aziz kahramanlarını, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.