Türkiye Değişim Partisi (TDP), Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli ziyaretler yapmak üzere Çorum’a geldi. Havuzbaşı Restoran’da basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Sarıgül, Çorum ve ülke gündemine açıklamalarda bulundu. 

Asgari ücrete dikkat çeken Sarıgül, “Sosyal ve ekonomik konsey toplanmalı. Bu konseyde sendikalar bulunmalı, uluslar arası yeminli 3 tane kuruluşa 4 kişilik bir ailenin nasıl geçinmesi gerektiğiyle ilgili tarafsız kuruluşlara raporlar çıkarılmalı ve asgari ücret objektif olarak belirlenmeli. Türkiye Değişim Partisi olarak EYT’liler ve asgari ücret üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz. İnsanlar evine ekmek alamıyor, bir parti çıkıyor asgari ücret 10 bin lira olsun diyor. Biz sorumsuz bir parti değiliz. İnsanlar çok zor durumda ve asgari ücretlinin maaşı düştü. Son derece üzgünüm. Esnaflarımıza destek vermemiz gerekiyor. Pandeminin üzerine ekonomik bir kriz geldi. Türkiye Değişim Partisi iktidarında esnaf bakanlığının kurulmasını arzu ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

“HATAY BİZİM İÇİN ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİDİR”

Sarıgül, “ Suriye, Hatay’a dil uzattı. Şunu bütün dünya bilsin ki biz içerde mücadelemizi veririz. İçerde demokrasinin gereğini yaparız. Ama Türkiyemize en ufak müdahale olduğu zaman bütün siyasi partiler birleşiriz. Türkiyemize göz dikmek isteyenlerin hesabını sorarız. Hatay Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetine en son, en gözde armağanıdır. Kimse Hatay’a göz dikmesin Hatay bizim için Atatürk Milliyetçiliğidir. Bağımsız Türkiye’nin en önemli parçasıdır” dedi.