Hacıbektaş Vakfı Eski Başkanı Durmuş Aslan ile Turgut Köyü Muhtarı Gazi Demir, Turgut Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Celal Kaya ve beraberindekiler, Milletvekili Cahit Bağcı’ya kutlama ziyaretinde bulundular. Ziyarette Turgut Köyü’nün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Turgut köyü Muhtarı Gazi Demir ve Turgut Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Celal Kaya, Bağcı’dan yeni kurulan Kalkınma Kooperatifine destek istediler.
Milletvekili Bağcı da Durmuş Aslan’ı Hacıbektaş Vakfı Başkanlığı döneminden tanıdığını, kendisini çok sevdiğini, sürekli görüştüğünü ve bu ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Alevilerin sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen toplantıda Bağcı, AK Parti hükümetleri tarafından yürütülen Alevi Çalıştayı ve Açılım konusunda bilgi verdi. Çorum’da toplumun bütün kesimleri ile kardeşlik, huzur ve barış içinde yaşamanın önemine vurgu yapan Bağcı, 12 Eylül 1980’de yaşanan acı hadiselerin bir daha yaşanmaması konusunda fikir birliğine varıldığı ifade etti. Bağcı, “Millet olarak birbirimizi hoşgörü ve kardeşlik ile karşılamalıyız. Bu toplumun gelişmesini ancak birlik ve beraberlikle, karşılıklı hoşgörü ve saygı ile hakkı hukuku gözeterek, demokratik bir ortamda yaşamak ile mümkün kılabiliriz” dedi. 
Durmuş Arslan’ın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı ziyaret etmek istediğini belirtmesi üzerine Bağcı, Bakan Günay’dan randevu alarak görüşmelerini sağladığı bildirildi.