MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, “Aziz Türk Milleti tarih boyunca karşılaştığı her zorluğa Millet olarak kenetlenip, bir ve beraber olarak göğüs germiştir. Bu zorlu süreçlerin de geçeceğine inancımız tamdır. Coşkuyla, heyecanla kurulan bereketli birlikteliklerimize ulaşmamız yakındır. "Oruç sabrın, sabır da imanın yarısıdır. Hz. Muhammed (S.A.V)"Sabırla imanımıza sarılarak, Devletimizin yetkili kurullarınca belirtilen kurallara riayet ederek özlediğimiz günlere erişmeliyiz. Bu kutlu ayda iç muhasebemizi yapmalı, kendimizi ve çevremizi samimiyetle gözden geçirmeli, vicdan mizanını baştan ayağa kontrol etmeliyiz. Kırılan gönülleri onarmak, kararan yürekleri aydınlatmak, yabani kalpleri ehlileştirmek için rahmet dolu gün ve geceler bizi beklemektedir” açıklamalarında bulundu.

“Bir ay boyunca oluk oluk akacak mağfiret ve bereket çeşmesinden kana kana içmeyi umuyor ve diliyoruz” diyen Agah Karapıçak, “Orucu yalnızca yemeyerek, yalnızca içmeyerek tutmayacağız; tüm bedenimizle aynı anda oruca iştirak edeceğiz, ibadetimizi yerine getireceğiz. Elimiz, dilimiz, gönlümüz ve gözümüzle de oruç tutacağız; sözümüz, niyetimiz, aklımız ve hayallerimizle de oruçlu olacağız. Sadece bedenin değil nefsin orucunu da eksiksiz tutacağız Nefislerine teslim olmuş, hırslarına yenilmiş, egolarına boyun eğmişler için değişen bir şey olmayacaktır. Tecrübelerimiz gösteriyor ki, bunlar yine Ramazan'ın mehabetine aldırış etmeden suizanlarına devam edecekler, kötülüklerini sürdüreceklerdir. Hak ve batılın mücadelesi amansız bir şekilde devam edecektir. Ancak, hak ve hakikat her zaman galip gelecektir. Bu kutlu ayda iftar sofralarında ekmeğimizi, suyumuzu paylaşamayacak olsak da, gönlümüzle sevgimizi, dualarımızla içtenlik ve kardeşliğimizi paylaşmalıyız.Sahurda çalan davulla kalkıp inançlarımızın nurani ışıklarını, hep birlikte pencerelerimizden semaya ulaştırmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Karapıçak, “İnşallah manevi coşku ve lezzetin yaşandığı bir ay boyunca dualarımız Türk-İslam aleminin huzuruna, yükselişine ve Kızılelma Ülküsüne olacaktır. Rabbim'den niyazımız; akan mazlum kanları durması, şiddetin sonlanması, barış ve kucaklaşmanın her tarafta hakim olmasıdır. Tüm hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin Mübarek Ramazan Ayını manevi nimet ve güzelliklere vesile olması dileklerimle tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah hepimizi korusun ve gözetsin. Yardımını ve esirgemesini eksik etmesin” dedi.