AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; “Birleşmiş Milletler 'in 10 Kasım 2011 tarihli kararıyla 21 Mart'ı "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" olarak tanıdığı bu özel günde unutmayalım ki “Down Sendromu” tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, sadece genetik bir farklılıktır. Zira tüm dünyada 6 milyon civarında Down sendromlu birey yaşamaktadır. Bu farklılık ise ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı olmaksızın her insanda görülebilir bir farklılıktır” dedi.

“Yüzünüzdeki sıcacık gülüşünüz, tertemiz kalbinizle dünyaya kattığınız “+1” değerin her gün farkındayız ve her gün sizinleyiz” ifadelerini kullanan İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; “Down sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara ve topluma örnek kimseler” olduğunu belirterek “Onların sosyalleşmelerini sağlayarak hayata bakış açılarını, yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmelerini sağlamanın toplumsal bir sorumluluktan ziyade üzerimize düşen bir görev bir sorumluluk olarak addediyoruz. Yine belirtmeliyim ki bu alanda yapılan çalışmalar ve verilen eğitimlerle onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirerek hayatın her alanında önemli başarılara imza attıkları aşikardır. Bu konuda toplum olarak göstereceğimiz destek, Down sendromlu kardeşlerimizin ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirecektir” ifadelerini kullandı.

Yusuf Ahlatcı; “Bu duygu ve düşüncelerle; Neşeleri ve gülen yüzleriyle bizlere artılar katan, kocaman yüreklerinde taşıdıkları sonsuz sevgileri ile bizlerin hayatına tarif edilemez güzellikleri yaşatan Down Sendromlu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.