29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Çorum'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Ankara Milletvekili hemşehrimiz Ali Haydar Hakverdi parti binasında basın toplantısı düzenleyerek ülke ve Çorum gündemini değerlendirdi.

Toplantıya CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, CHP Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, CHP Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, İl ve Merkez İlçe yönetimi, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile bazı partililer katıldı.

Toplantıda CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse günün anlam ve önemini belirten kısa birer konuşma yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise iktidar partisini sert dille eleştirerek, CHP iktidarında yanlışlıkların hesabını soracaklarını vurguladı.

Bugün ülkeyi yöneten kişilerin Mustafa Kemal Atatürk sayesinde o koltuklarda oturduklarına dikkati çeken Ağbaba, Atatürk’ü unutturmak isteyen, milli bayramlarda anmayan yöneticilerin büyük bir ihanet içerisinde olduklarını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanını AKP’nin emir eri olmakla, siyasi partinin din bürosu gibi çalışmakla suçlayan Ağbaba, Atatürk’ün hutbelerden çıkartılmasını da kınadıklarını açıkladı.

Ağbaba, Türkiye’nin mülteci sorunu olduğuna değinerek, “Türkiye bir mülteci kampına dönmüş durumda. Mülteciler Türkiye’yi geçiş olarak görüyor. Bu problem mülteci sorunu yüz yıl devam edecek. Biz uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.

“ATATÜRK’ÜN HUTBELERDEN ÇIKARTILMASINI KINIYORUZ”

Ağbaba, “Bugün Cumhuriyetin 98. Kuruluş yıl dönümü hem ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanlığı yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hem de bürokratların borçlu oldukları şey o makamda oturmalarının sebebi Cumhuriyettir. Maalesef hem Cumhuriyet, hem de Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk unutturulmak isteniyor, anılmıyor. Bugün Atatürk’ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri’nin başkanı Atatürk’ü anmamış çok da iyi etmiş. Atatürk’ün onun gibi bir insanın anmasına ihtiyacı yok. Ezanların okutulmasını borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün hutbelerden çıkartılmasını da kınıyoruz. Şu anki Diyanet İşleri Başkanı siyasetin adeta emir eri olmuş, onların kılıcını sallayan bir şahsiyet. Maalesef Diyanet İşleri Başkanı, Diyanet İşlerini Diyanet İşleri gibi yönetmiyor, AKP'nin din bürosu gibi yönetmeye çalışıyor. Onu da buradan kınadığımızı söylemek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

“HULUSİ AKAR, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK”

Ağbaba, "Atatürk bir şekilde unutturulmaya çalışılıyor. Ancak her yıl 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda, farklı zamanlarda Türkiye'de en çok ziyaret edilen yer, Anıtkabir. Bugün tedbir almışlar, basın mensuplarının görüntü almasına izin vermemişler. Hangi sebeple? Pandemi sebebiyle. On binlerce insan giriyor, onlardan hastalık bulaşmıyor, görüntü alacak basın mensuplarını içeri sokmuyorlar. Bunun sebebi ise coşkulu kalabalık görüntünün kamuoyuna yansımamasıdır. Bunu kim yapıyor? Maalesef Atatürk'ün kurduğu ordunun bakanı olan Hulusi Akar yapıyor. Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri açısından büyük bir talihsizlik. O da tamamen Recep Tayyip Erdoğan'ın emir eri gibi davranan ve haddini bilmeyen biri. Medya mensuplarının Anıtkabir'e alınmasına izin vermiyor. Bunların hepsinin çözüleceği günler yakındır. Atatürk'ü tekrar insanlar istedikleri coşkuyla kutlayacaklardır. Zaten yasaklandıkça halk kutlamaya başladı" İfadelerine yer verdi.

“BÖYLE BİR KEPAZELİK TARİHTE GÖRÜLMEDİ”

Veli Ağbaba, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ülkenin Cumhurbaşkanı geçtiğimiz hafta Ana Muhalefet Partisi Liderini hedef gösterdi. Böyle bir kepazelik tarihte görülmedi. Bu ülkede Türkeş, Erbakan, Demirel, Menderes, İnönü, Mesut Yılmaz, Çiller geldi ama bu kadar seviyesiz, kendi iktidarı için ülkeyi yakmaktan dahi çekinmeyen bir siyasetle ilk kez karşılaşıyoruz. Resmen bir iç savaş, Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı çağrısı var. Buradan söyleyelim; Çubuk'taki saldırının azmettiricisi belli. Çubuk'taki saldırıyı azmettiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişiminde bulunulmasının azmettiricisi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adeta aklını kaybetmiş. Düşünün ki bir siyasi partinin genel başkanının canına kasteden bir saldırı sonucu kayıp yaşansa, dünyada sokağa çıkamayız. Yazık bu ülkeye, yazık bu ülkenin 100 yıllık demokrasi birikimine, barışına, kardeşliğine. İktidarda kalmak için her yolu mübah Sayan siyasetle karşı karşıyayız. Adeta mafya babası gibi, çete lideri gibi biriyle karşı karşıyayız. Ama biz onun bu sözlerine alet olmayız. Bir çatışma çıkararak, kaos yaratarak bir seçim hesabı var. Ona da alet olmayacağımızı söylemek istiyoruz ama ondan da korkmuyoruz. Biz Kuvay-i Milliye geleneğinden gelen, padişahın karşısında diz çökmemiş, yedi düvele meydan okumuş bir partinin mensuplarıyız.

“DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR DEDİ TÜRKİYE’Yİ BEŞLİ ÇETEYE TESLİM ETTİ”

En yüksek enflasyona sahip ülkelerden biriyiz. Bu gün 3 harflilere ceza kesmiş. Biz iktidarımızda 3 harflilere karşı düzenleme yapacağız. Onlara karşıyız. Herkesin günahı var bir tek ülkeyi yönetenlerin günahı yok. Yakında mazotun artışını da CHP yapıyor derse şaşırmayın. Dünya beşten büyüktür dedi Türkiye’yi beşli çeteye teslim etti. Dolar arttıkça her gün yoksullaşan milyonlarca insan var, ama dolar arttıkça her gün zenginleşen bir avuç insan var.”

“HÜKÜMET YANDAŞLARINI HAKİM, SAVCI YAPIYOR”

Ağbaba, hükümetin yandaşlarını hakim savcı yaptığını belirterek," Bu FETÖ taktiğidir. İktidarımızda yapacağımız ilk şey, siyasi etik yasasını çıkarmak olacak. Liyakata dayalı bir sistem kuracağız. KPSS dışında işe yerleştirme olmayacak. Bunu inşallah yerel yönetimlere de yayacağız. Mülakat sistemini kaldıracağız" açıklamasında bulundu.