CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Devletin tekrardan ayağa kaldırılması gerekiyor. Ülkemizin kurucu partisi olarak sıkıntıların farkındayız, nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Omuz omuza Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak istiyoruz. Çorum olarak biz hazırız. Artık yeter! Seçim sandığını bekliyoruz…” dedi.

CHP Ankara Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Gamze Taşcıer, 5 ay önce Çorum’da yaşanan Aslıhan Dal cinayetinin ilk duruşmasına katılmak, bazı ziyaretler düzenlemek, sivil toplum kuruluşlarını ve esnafı ziyaret etmek, partililerle buluşmak üzere Çorum’a geldi.

CHP Çorum İl Başkanlığında partililerle buluşan ve burada bir basın toplantısı düzenleyen Gamze Taşcıer, ülke ve Çorum gündemini değerlendirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’un Hititler’in Başkenti, tarihi bir şehir olduğunun altını çizerek, CHP iktidarı ile birlikte Çorum’un beklentilerine kavuşacağını vurguladı.

“İŞSİZLİK, İCRA DOSYALARI, İNTİHARLARLA TOPLUM SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞIYOR”

Esnafın, çiftçinin, işçinin sıkıntılı bir dönem yaşadığını anlatan Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihimizin en derin ekonomik krizini yaşadığımız bu günlerde işsizlikte, icra dosyalarında cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırıyoruz.

Ekonomik sorunlar sebebiyle intihar vakaları patlamış durumda.

Pandemi döneminde bazı kısıtlamalar kaldırılsa bile, bir çok sektör iş yapamamaktadır.

Kahveci esnafımız açılmasına rağmen çalışamamaktadır.

Sorunu çözebilmek için çok hızlı aşılama yapılması gerektiği aşikar iken aylardır Sağlık Bakanı masallar anlatmaya devam ediyor.

Yaşanan kuraklık sebebiyle hububat üretiminde ürün kayıpları yaşanmaktadır. Bazı çiftçilerimiz tarlalarını sürmektedir. Önceki hafta Çorum ilinin afet bölgesi ilanı edilmesi çağrısını yapmıştık. O günden bu güne sorunlar daha da büyüdüğünü görüyoruz.

Halkımız ekonomik kriz içerisinde can çekişiyor.

Her gün dizi film seyreder gibi mafya seyrediliyor.

Çiftçilerimiz bu kadar zor durumda iken, varlık sebebi ziraat olan, çiftçiler olan Ziraat Bankasının 750 Milyon dolar krediler ile gündemde kalmasını kabul edemiyoruz.

5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla Derinçay’da incelemelerde bulunmuştuk. Evsel ve sanayi atıkları sebebiyle bir çevre felaketi yaşanıyor. Dere kenarında nefes dahi alamadık. Bu su ile maalesef çevredeki tarım arazileri sulanıyor. Bu tarım ürünlerini Çorum halkı olarak tüketiyoruz.

Konu ile ilgili tüm resmi makamlara gerekli çalışmaları yapmaları için geçen yıl da çağrıda bulunmuştuk, bu yıl da bulunduk.

Neyi bekliyorlar, koltuklarında oturup her tarafın yönetilebileceğini mi sanıyorlar.

Rahat koltuğunuzdan kalkın da derenin kenarında kaç dakika kalabileceksiniz onu bir görelim.

Çorum’daki hava kirliliği ile birlikte bu konuyu sürekli gündemde tutacağız.

Her insanın sağlıklı gıda ve sağlıklı çevrede yaşaması bir insan hakkıdır.

Hiçbir sanayinin, ilçenin, beldenin atıklarının temizlenmeden doğaya bırakılmasını kabul etmiyoruz.

Devletin tekrardan ayağa kaldırılması gerekiyor.

Ülkemizin kurucu partisi olarak sıkıntıların farkındayız, nasıl çözüleceğini de biliyoruz.

Omuz omuza Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak istiyoruz.

Çorum olarak biz hazırız.

Artık yeter!

Seçim sandığını bekliyoruz…”