Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan başkanlığında 03-04 Mart 2021 tarihinde Ankara Bilkent Otel’de yapılan toplantıya genel başkan yardımcıları, kurucu kurul ve yönetim kurul üyeleri, ve 81 il başkanı katıldı.

Toplantıyla ilgili bir açıklama yapan DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, şu bilgileri verdi:

“9 Mart 2020’de kurulan DEVA Partisi, 81 ilde il başkanlarını belirlemiş, bu 81 ilin 43 ilinde ise Çorum ilimizin öncülüğünde teşkilatlanmasını tamamlamıştır. 29 Aralık 2020 tarihinde ise DEVA Partisi 1. Olağan Büyük Kongresini gerçekleşmiştir. Böylelikle DEVA Partisi, mevcut yasa gereği bir siyasi partinin seçime girebilme yeterlilik şartını 9 ay gibi kısa bir sürede (rekor) yerine getirmiştir.

9 Mart 2021 tarihinde 1. yaşını kutlayacak olan DEVA Partisi, 2. İl Başkanları toplantısına Genel Başkan Ali Babacan’ın basına açık konuşması ile başlamış, 2. bölümde ise teşkilat başkanlarının sunum ve değerlendirmeleri ile devam etmiştir.

Ülkemize DEVA olma parolası ile yola çıkan DEVA Partisi, kuruluşundan bugüne geçen 1 yıllık sürenin değerlendirmesini yapmış, önümüzdeki döneminin yol haritasını belirlemiştir.”