Gerçekleştirilen görüşmede Çorum siyasetine ve Çorum gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, “Yerel basınımızı mutlaka ziyaret ediyoruz. Halkın gündeminde ne olup bittiğini gazetecilerden öğreniyoruz. Önerileriniz bizim için çok önemlidir. Biz dinleyen öğrenen bir partiyiz. Ne olduğunu bilmek bizim için çok önemli. Teşkilatlarımızla halkın nabzını tutmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Daha önce hiç siyaset yapmamış insanlarla yeni bir model deniyoruz” diyen Sanem Oktar, “İşsizlik çok yoğun. Esnaf pandemi sonrası çok zor durumda. Sanayicilerimiz girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı çok zor durumda kaldı. Topyekün baktığınızda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu ülkeye iyi gelmedi. Neden iyi gelmedi? Kurumların bağımsızlığı kalmadı. Liyakatli insanlar olmadığı için çalışamaz oldular. Hızlı karar almak uğruna doğru karar almaktan vazgeçtik. Plan, vizyon, program yok. Bu da gerçeklikten kopmaya neden oldu. Basın takip etmiyor, yazmıyor. STK’lar konuşamıyor. Çok ciddi bir korku olmaya başladı. Bu bize yaramadı. Bu ülkenin dinamiği yatırım, üretim ve insan kaynağına dayalı. Bunun için de demokratik bir ortama ihtiyaç var.

Eğitim sistemi ve endüstri bitti. Denetlemeyi kaybettik. İktidarında muhalefetin de bu sorunları tam olarak çözemediğine inandığımız için bu partiyi kurduk. Partinin kuruluş nedenleri bunlar. Ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gezdikçe görüyoruz. Bunun için de programlar oluşturuyoruz. Bunları yaparken de yeni insanlar katmaya çalışıyoruz. Liyakatli, dürüst insanlar olması lazım. Kadroyu ona göre kurmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki en hızlı teşkilatlanmış ve seçime katılmaya hak kazanmış parti DEVA Partisi oldu. Önümüzdeki günlerde güçlendirilmiş parlamenter sistemi de kamuoyuyla paylaşacağız” açıklamalarında bulundu.

Hacı Odabaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete çalışmalarında başarılar diledi.