Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın nezdinde tüm cumhuriyet ve demokrasi şehitlerini andıklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve Merkez İlçe Sekreteri Kemal Kılıç, hiçbir şekilde faili meçhullerin ve suikastların olmadığı, güçlü bir demokrasinin hakim olduğu bir dünya ve Türkiye temennisinde bulundular.

Tokgöz ve Kılıç’ın ortak açıklaması şu şekilde:

“Korkusuz gazeteci, yazar, araştırmacı, Atatürkçü, Uğur Mumcu 28 yıl önce 1993 yılında Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giderek yaşamını yitirdi. Cinayetin ardında hangi güçlerin bulunduğu bugüne kadar aydınlatılamadı.

Karanlıklara tuttuğu ışıktan korkup yok etmek istediler. Usta gazeteci Uğur Mumcu’yu araştırmalarına, düşüncelerine, fikirlerine karşı duramayınca bedenini bombalayarak yok edeceklerini sandılar.

28 yıl geçti, hain cinayetin üzerinden. Unutuldu mu? Elbette ki unutulmadı, unutulmayacak.

Kitapları, yazıları, fikirleri, dilden dile, nesilden nesle karanlıkları aydınlığa çıkarmak için mücadele edenlerin yoluna ışık tutmaya devam edecek.

Fikirlerinden dolayı katledilerek aramızdan alınan tüm aydınları, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Ali Gaffar Okkan ve Hrant Dink’i özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.”