Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “15 Temmuz demokrasimize ve ulusumuza kurulmuş bir tuzaktır. Hiçbir yaptırım yetkisi olmayan, sıradan, sivil insanların sorgusuz-sualsiz hapse atılmasıyla bu defter kapatılamaz. Gerçek sorumlularının korunup kollanılmasından vazgeçilerek bir an önce cezalandırılmaları şehitlerimize namus borcumuzdur” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Tahtasız, “Ülkemizde çok partili demokratik sistemin yerleşmesi için büyük çaba harcamış, ağır bedeller ödemiş olan partimiz CHP, her türlü darbeye ve antidemokratik yönteme kesin olarak karşıdır” ifadesini kullandı.

Mehmet Tahtasız’ın açıklaması şu şekilde:

“15 Temmuz demokrasimize ve ulusumuza kurulmuş bir tuzaktır. Hiçbir yaptırım yetkisi olmayan, sıradan, sivil insanların sorgusuz-sualsiz hapse atılmasıyla bu defter kapatılamaz. Gerçek sorumlularının korunup kollanılmasından vazgeçilerek bir an önce cezalandırılmaları şehitlerimize namus borcumuzdur. İnanıyorum ki gerçek sorumluları hak ettikleri cezaya çarptırılmadıkları sürece şehitlerimizin kemikleri sızlayacak, kanı yerde kalmış olacaktır.

Ülkemizde çok partili demokratik sistemin yerleşmesi için büyük çaba harcamış, ağır bedeller ödemiş olan partimiz CHP, her türlü darbeye ve antidemokratik yönteme kesin olarak karşıdır. Partimizi darbelerle ilişkilendirmeye kalkanlar, suç bastırmaya çalışan gerçek darbecilerdir. Sorumlular hesap verinceye kadar bu hain darbe girişimini unutturmayacağız.”

Tahtasız, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğünün korunması, Türk milletinin demokrasinin ışığında barış, huzur, kardeşlik, birlik-beraberlik içinde yaşamasının önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, CHP’nin aydınlık günlere kavuşma uğrunda savunduğu ilkelerden asla taviz vermeyeceğini vurguladı.

Türk milletinin 15 Temmuz'da bu ülkenin geleceğine kast edenlere karşı nasıl birlik ve beraberlik sergileyeceğini gösterdiğini kaydeden Tahtasız, "Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün felsefesinden ve izinden ayrılmadığımız, cemaatlere ve tarikatlara fırsat vermediğimiz sürece bu ülkede 15 Temmuz gibi hain darbe girişimlerinin yaşanması mümkün değildir.

Bir arada yaşamamızın, bir ve beraber olabilmemizin en önemli unsuru laik cumhuriyetimizdir. 15 Temmuz 2016'da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyoruz. Demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi asla unutmayacağımız gibi, FETÖ'nün bu devletin kılcal damarlarına kadar girdiğini de unutmayacağız. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize sağlıklı günler diliyor, yüce Türk milletinin demokrasi ve milli birlik gününü kutluyoruz" dedi.