Yağbat konuşmasında Türk Siyasi Tarihi’nde post modern darbe olarak bilinen dönemin Başbakanı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın istifasını getiren bin yıl süreceği iddia edilen, demokrasiye balans ayarı yapıldı şeklinde lanse edilen 28 Şubat’ın üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen toplumsal siyasal ve hukuksal alanda oluşturduğu sorunlar hala zihnimizde tazeliğini korumaktadır” dedi.

“İNANÇLI İNSANLAR ÜZERİNE BASKILAR KURULDU”

“Yakın tarihimizin önemli olaylarından biri olan 28 Şubat Post Modern Darbesi’nin 24. Yıl dönümünde o dönemde yaşanan haksızlıkları bir kez daha hatırlıyoruz ve hatırlatıyoruz. Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat süreci 24. Yıl dönümünde bir kez daha sorgulanmakta ve demokrasinin yüz karası olarak anılmaktadır” diyen İsmail Yağbat, “Bu sürecin on binlerce mağduru oldu. Bileğinin hakkıyla üniversiteyi kazanan gençlerimiz, üniversiteyi dereceyle bitiren gençlerimiz, üniversite kapılarından içeri alınmadılar. Gençler yaşlarından büyük ve ağır bir psikolojiyle baş başa bırakıldılar. Bu süreç sadece gençler üzerinde değil, Türkiye ekonomisi üzerinde milyarlarca lira zarara neden oldu. Kadınların baş örtüsü için okullara alınmadığı, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen insanların adeta kamusal alanlardan silindiği var olan toplumsal düzenin korku ve tehlike mantığına endeksleyen kararların kâğıda dökülüp uygulanmaya konulduğu bir gün olarak hafızalarda yerini aldı. Yaklaşık iki yüz yıldır bu ülkeye ve bu millete giydirilmeye çalışılan elbise 28 Şubat sürecinde bir kez daha denendi. Aziz milletimiz siyasi, sosyal, dini komplolarla aylarca manipüle edildi. Yalan ve iftiralarla kutsal değerler üzerinden inançlı insanlar üzerine baskılar kuruldu” açıklamalarında bulundu.

“TÜRK SİYASİ HAYATI DARBELERLE DEFALARCA SINANDI”

İsmail Yağbat, “Türk Siyasi Hayatı darbelerle defalarca sınanmış bir siyasi hayattır. 28 Şubat’ta da yerel darbelerde olduğu gibi milletin iradesi askıya alındı. Seçilmiş bir hükümet baskıyla kontrol altına alınmaya çalışıldı. Türkiye ne zaman kendi ayakları üzerinde durmaya çalışsa, ne zaman bağımsızlığının gereğini yerine getirmeye kalksa, ne aman tarihi misyonuna uygun bir politika geliştirse darbe tehdidiyle karşı karşıya bırakıldı. Türkiye güçlendikçe bu darbe tehditleri zaman zaman fiili bir darbe girişimine dönüştü. 28 Şubat’ta Post Modern darbe girişimiyle milletimizin ve ülkemizin gelişimine büyük darbe vuruldu. 28 Şubat sürecini sadece dinsel alana müdahale ile sınırlandırmak yanlış olur. Toplumun değerlerine milli ve manevi değerlerimize karşı yapılan bir darbedir. Türk Milletine ve Türkiye’ye karşı yapılan bir darbedir. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın liderliğinde kurulan hükümete karşı yapılan post modern darbe bu milletin gelişmesine engel olarak yapılmıştır. Türkiye’nin yükselişini, bölgesinde artan etkinliğini kırmak adına tasarlanmış bir darbedir. O hıyaneti milletimizin ferasetiyle atlattık. Yaralar zor da olsa sarıldı. Hepimiz şahit olduk ki bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat Post Modern Darbesi, ülkemize, sosyolojimize birlik ve beraberliğimize karşı bir kalkışma olduğu net bir şekilde bugün ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

“28 ŞUBAT SÜRECİNİN KALINTILARI TEMİZLENDİ”

“Aradan 24 yıl geçti E- Muhtıralar gördük, parti kapatma davaları ile karşılaştık. Sonrasında 17- 25 Aralık operasyonları, 15 Temmuz darbe girişimleri bunlarla karşılaştık. Topyekün bir mücadele, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle milletimiz bir oldu ve aşağılık darbe girişimlerinin hepsini bertaraf ettik” diyen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, “28 Şubat’ta bu aziz milleti esaret altına almak isteyenler, gençlerimizi bu memleketin çocuklarını üniversite kapılarında sürükleyenler bugün tarihin sayfalarında kara bir leke olarak yer almaktadır. Her zamanda böyle olmaya devam edecektir. Tabi o günlerin kahramanlarının da değeri bu gün anlaşılmakta ve değeri daha çok bilinmektedir.28 Şubat zihniyetinin artık bir daha ayağa kalkma durumu yok. O süreçte bedel ödeyen başta rahmetli Erbakan hocamızı rahmetle anmamız gerekiyor. Bu günlere gelmemizin önemli mihenk taşlarından biri de rahmetli Erbakan hocamızdır. Bugün toplumun tüm kesimleri Erbakan hocamızın verdiği mücadelenin ne kadar büyük bir mücadele olduğunu yeni yeni idrak etmektedir. Bir kaç yıl sonra başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan hükümetler sayesinde 28 Şubat sürecinin kalıntıları memleketimizden de, insanların aklından da gönlünden de temizlendi” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.