26 Haziran tarihinde Çorum teşkilatlanma görevini Genel Başkan Ali Babacan’dan alan Deva Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ve kurucu heyeti 3,5 ay gibi kısa bir sürede 7 ilçe yönetimini kurmuş, 04 Ekim'de Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımı ile Deva Partisinin Türkiye’deki ilk kongresini gerçekleştirmişti.

Kongre sonrası çalışma planı yapan Deva Partisi Çorum İl Teşkilatı, öncelikli olarak İl merkezli ve kurulmuş ilçelerde çalışmalarına ağırlık vererek,  Nisan ayından itibaren de kalan 7 ilçe içinde teşkilatlanma çalışmalarına start vermişti.

17 Mayıs tarihinde kapanma (kısıtlama) bitmesi ile Deva Partisi Çorum il Teşkilatı, Sungurlu, Kargı, Osmancık, Mecitözü ve İskilip ilçelerinde, esnaf ve halk ile buluşup ilçelerin sorunlarını yerinde inceledi. Sungurlu, Kargı, Mecitözü ve İskilip ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarına başladı.

Deva Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu konu ile ilgili olarak, "en kısa sürede kalan ilçelerimizde de çalışmalarımızı tamamlayıp, Ak Partinin yıkım ve enkazını kaldıracak, ülkemizi güzel yarınlara taşıyacak teşkilatlanmamızı tamamlayacağız" dedi.