AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, törende yaptığı konuşmada, “Çorum bizim orak değerimiz. Böylesine güzel bir merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Havası, toprağı, insanı güzel bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Ölümüz de beraber, dirimiz de beraber. Seçim zamanı gelir, herkes özgür iradesiyle gider oyunu kullanır. Bizim şunu yapmamız lazım. Oy kullanıp okul bahçesinden çıktıktan sonra yine bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız. Çorum'da da böyle olmamız lazım” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Ceylan, Çorum’a yapılan diğer projelerden bahsederek, “İçişleri Bakanlığınca Çorum'a Çorum-Samsun kara yolu Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yanındaki 68 dönümlük alana Polis Moral Eğitim Merkezi inşa edeceğiz. Burada 5 yıldızlı otel yapıyoruz. Polis Moral Eğitim Merkezi 10 bin metrekare kapalı alana sahip, konferans salonu, 150 yataklı oteli, spor kompleksi, yüzme havuzu ve bahçesinde kır düğünü yapılacak şekilde tasarlanacak. Proje çalışmaları başladı. Çorum'a getirisi, her ay polis memurlarımız değişik illerden gelerek burada eğitim alacak" dedi.

ONKOLOJİ HASTANESİ ÇORUM'A YAPILAN EN KIYMETLİ YATIRIM 
Programda yapımı devam eden Onkoloji Hastanesi hakkında da bilgi veren Ceylan, “Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi tüm teşekküllü olarak bizim nüfusumuzdaki 51 ilde bir tane Çorum’a yapılıyor. İlk kez. Sadece 50 milyon TL’lik kullanılacak tıbbi cihazlar teslim aldık Çorum’a getirdik bekliyoruz. Bu izni veren Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. 
Kanser hastalığının tedavisinin zor olduğunu hatırlatan Ceylan, hastaneden hem Çorumluların hem de çevre illerden gelen hastaların yararlanacağını belirterek, “Bu Çorum’a yapılan en kıymetli yatırımların başında geliyor. Sağlık önemli. İnşallah hiçbirimizin yolu düşmez ama bu hastane gerekli. Bu hizmeti çok önemsiyoruz. İlk etabını bitirdik. İkinci etabın ihalesine de Temmuz’da çıkıyoruz” şeklinde konuştu.  

Ahmet Sami Ceylan, Eski Devlet Hastanesi’nin açılması için gereken şartlar tamamlandığında projeyi hayata geçireceklerini söyledi.