Kongreye yoğun bir katılım sağlanırken, mevcut İl Başkanı Engin Erenler, güven tazeleyerek yeniden göreve seçildi.

Turgut Özal İşmerkezi Konferans Salonu’nda saat 13.00’de başlayan kongreye; TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Genel Sayman Gamze Büyük, Genel Başkan Yardımcıları; M. Ali Demir, Coşkun Ağıryılmaz, Maksut Beykoz, Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Ulutaş, Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ebru Keskin, Gençlik Kolları Genel Başkanı Onurcan Yazıcı, diğer illerden il başkanları, kadın kolları yöneticileri, merkez ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Kongreye ayrıca diğer parti ve bazı sivil toplum kuruluşlarından da katılım oldu.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, DEVA Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Barış Coşgunsu, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Yavuz Uygur, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Halil Kurt, Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkan Yardımcısı Güngör Atak ile çok sayıda davetli genel kurula katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığını Deniz Kaya, divan üyeliklerini de Salim Çilesiz ve Bünyamin Akkaya üstlendi.

“PARTİMİZİN DİLİ SEVGİ DİLİDİR”

TDP Çorum İl Başkanı Engin Erenler ise yaptığı konuşmada; “Ben 2011 yılında liderimiz Mustafa Sarıgül önderliğinde TDH Çorum Gençlik Kolları Başkanlığını üstlenmiş kardeşinizim. Çorum’un evladı olarak sanayicisine, çiftçisine, emeklisine, öğrencisine, partimin temsilcisi olarak fayda sağlamak adına çaba gösteriyorum. O günden bu yana gençliğin siyasette önemli bir rolü olduğunu en iyi bilenlerdenim” dedi.

Erenler, Genel Başkan Mustafa Sarıgül’e, Genel Merkez temsilcilerine, diğer il başkanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde partiye, ülkemize ve Çorum’a hizmet etmenin mücadelesini vereceklerinin altını çizdi.

Genel Başkan Mustafa Sarıgül ise “Çorum’da demokrasi bayramı görüyorum” diyerek partinin hedef ve amaçlarından bahsetti.

Sarıgül, “Kimseyi ötekileştirmeyelim, kimseyi ayırmayalım, kimseyle münakaşa etmeyelim.

Bizim partimizin dili sevgi dilidir. Bizim kavgayla işimiz olmaz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sarıgül ve beraberindekiler salondan ayrılırken, genel kurula seçimlerle devam edildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

TDP İl Başkanı Engin Erenler, güven tazeleyerek yeniden başkan seçilirken, yönetim kurulu asil üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

İsmail Koparan, Yasin Alabay, Hıdır Perçin, Olcay Sesli, Mehmet Siliv, Ebru Doğan Koparan, Erol Parlatan, Cihan Palabıyık, Hayrullah Bıyık, Engin Balkız ve Mutlu Günaydın.

İl Disiplin Kurulu asil üyeleri; Safiye Koparan, Furkan Kiriş, Erhan Pişkin, Umutcan Delibalcı ve Ömer Faruk Afacan’dan oluşurken, Genel Kurul Delegeliklerine ise; Engin Erenler, İsmail Koparan, Mehmet Siliv, Sercan Keser, Seyit Ahmet Çiftçi, Murat Uyar, Cihan Palabıyık ve Nalan Ebru Keskin seçildi.