İYİ Parti Çorum İl Teşkilatı tarafından Çorum’da koronavirüs vakaları ve hastalarının artmasını dolayısıyla başlatılan Eski Devlet Hastanesi açılsın nöbeti soğuk hava şartlarına rağmen Çorum için gece gündüz devam ediyor.

Özellikle son aylarda Çorum'da artan koronavirüs hasta ve vaka oranlarında ki yüksek artıştan sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapasitesi dolmuş ve Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin açıklamasına göre artık koronavirüs vakaları ilçe hastanelerine sevk edilmeye başlanmıştı.

Koronavirüsle mücadelede Türkiye’deki en kötü şehirlerinden biri konumunda olan Çorum'da artan vakalara rağmen var olan Eski Devlet Hastanesinin açılmaması tepkilere neden oluyor.

Eski Devlet Hastanesi önünde geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Çorum İl Teşkilatı tarafından başlatılan nöbete Çorum halkı ve siyasi parti temsilcileri yoğun destek veriyor.

SİYASİ PARTİLERDEN ÇORUM İÇİN İYİ PARTİ’YE DESTEK

İYİ Parti Çorum Teşkilatı tarafından hizmete kapatılan Çorum eski Devlet Hastanesi’nin yeniden açılmasını sağlamak amacıyla hastane binası önünde başlattığı nöbete Cumhuriyet Halk Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi’nden destek geldi.

Hastanenin bir an önce açılması için farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan nöbete CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık ve siyasi partilerin temsilcileri ziyaret ederek destek açıklamalarında bulundular.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum’u düşünen bütün vatandaşları nöbetlerine davet etti.

CUMHURBAŞKANINA RAĞMEN AÇILMAYAN HASTANEMİZ VAR!

Eski Devlet Hastanesi önünde başlatılan nöbet sırasında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, 22 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eski Devlet Hastanesi’nin açılması için talimat verdiğini ama aradan geçen 6 aya rağmen Çorumlu siyasiler ve bürokratlar tarafından hastanenin bir türlü işleve sokulamadığını söyledi.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum’da koronavirüs tablosunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ve hastanelerin morglarının artık dolduğunu belirterek, “Güzel Çorumumuzda bir hastanemiz var ama hangi siyasi akılla açılamıyor anlayamıyoruz. İl merkezinde ki hastanelerin servisleri morgları dolmuş, Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi çıkıp diyor ki ‘hastaları artık ilçe hastanelerine sevk ediyoruz.’ Allah’tan damı korkmuyorsunuz? Burada bu şehre yıllarca hizmet vermiş bir hastane var açsanıza burayı. İlçe hastanelerimiz de dolmuş durumda. Sungurlu’da ki yetkililer artık bize hasta göndermeyin diyor. Siz hala bu hastaneyi neyin kaygısı neyin çıkarı ile açmıyorsunuz? Ölen her Çorumlunun vebali sizin boynunuzadır. Sizin beceriksizlikleriniz, sizin vurdumduymazlığınız, sizin iş bilmemeniz yüzünden insanlarımız ölüyor” diye konuştu.

21. YÜZYILDA ÖLMEYELİM HASTANE AÇILSIN DİYE NÖBET TUTUYORUZ

Bekir Özsaçmacı, “İnanabiliyor musunuz? 21. Yüzyılda 3. Dünya ülkelerinde bile olmayacak bir şeyi yaşıyoruz. Halkımız insanlarımız ölmesin, hastane açılsın diye nöbet tutuyoruz. Siz yöneticilerin adına ben utanıyorum. Ne bu halka ne bu şehre layık değilsiniz. Beceriksizsiniz. Gece olup başınızı yastığa koyduğunuzda hiç mi düşünmüyorsunuz biz yeterli tedbirleri zamanında alamadık bu insanlar bizim yüzümüzden öldü diye?” ifadelerini kullandı.

ÇORUM İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU TALİMAT DIŞINDA İŞ YAPAMIYOR

Çorum’da artan koronavirüs vakaları ve vefatlarının yöneticilerin gerekli tedbirleri zamanında alamamış olmasından dolayı kaynaklandığını dile getiren Bekir Özsaçmacı, “Çorum İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Bakanlıktan gelen talimatlar dışında Mart ayından beri Çorum’da kendi başına hiçbir karar alamadı. Bir karar alırız da başımız derde girer diye korkuyorlar ve bu sebeplerde insanlarımızın ölmesine seyirci kalıyorlar. Efendiler sizin siyasi veya bürokratik hedefleriniz hiçbir insanın canından önemli değildir. Kendinize gelin” dedi.

EROL OLÇOK HASTANESİNİN ÖNÜNE HİÇ GİTTİNİZ Mİ?

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde Covid-19 testi için vatandaşların büyük kuyruklar oluşturduğunu belirterek, "Sadece bir hastane ile bu salgının üstesinden gelemeyiz. Yetkililer hastane önüne gidip hiç bakıyorlar mı acaba? Vatandaşlarımız test için öyle bir sıra oluşturmuşlar ki sonu görünmüyor. Virüs kapmamış ama korktuğu için test yaptırmaya giden vatandaşlarımız bile oradan virüsü kapmadan çıkamaz. Çorum'a böyle mi hizmet ediyorsunuz? O test sıralarında kaç vatandaşımız virüs kaptı, kaçı öldü bilmiyoruz bile. Artık ivedi şekilde gerekli tedbirleri alın" diye konuştu.

BU HASTANEYE NASIL ÇÜRÜK RAPORU VERİLDİ?

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “Geçtiğimiz günlerde Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu’nun yaptığı açıklamada ‘Oraya çürük raporu veren teknik arkadaşlar ya bilgisiz veya emrivaki olarak imzalamışlardır. Bu bir hainliktir. Ben 45 yıllık mimar olarak söylüyor ve vicdan azabı çekiyorum demişti. ’ Bizde Sayın vekilimiz gibi düşünüyoruz şeklinde konuştu.