Çorum Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çorum ziyareti sırasında yaptığı toplantılara katıldığı için Çerikci'ye teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu'na Çorum'da gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Tahtasız, "Çorum iyi ve güzel şeylerle anılmalı. Genel Başkanımızın katılımı ile sabah kahvaltısı ile başlayan toplantılarımız, esnaf ve sanatkarlar oda başkanları, muhtarlarımız, Ticaret Sanayi Odası ve Çorum'un akil insanları ile yaptığımız toplantılarımız çok olumlu ve verimli geçti" dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Çorum ziyaretinden memnun ayrıldığını kaydeden Tahtasız, Çerikci'ye genel başkanlarının selamını iletti.

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında Çorum adına yapılması ve dile getirilmesi ne varsa onları dile getirdiklerini ifade eden Tahtasız, kendilerinin Çorum'da yerel siyaset yaptıklarını, zaten genel siyaseti Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığını söyledi.

Tahtasız, "Bizler Çorumlular olarak her zaman esnafımız ile çiftçimiz ile siyasetçilerimiz ile düğünlerimizde ve cenazelerimizde her zaman yan yana birlikte oluyoruz. Bizim için önemli olan budur. Ben her yerde söylüyorum ben ilk önce insanım, sonra esnafım, sonra siyasetçiyiz. Bu koltuklar emanetimizdir, bu koltukların hakkını vererek, görevimizi yapmaktan yanayız" diye konuştu.

'HER İNSANIN SİYASİ GÖRÜŞÜNE SAYGILIYIZ'

Her insanın siyasi görüşüne saygı duyduklarının ifade eden Tahtasız, hiçbir vatandaşın kendisinin oy vererek seçtiği, seçilmiş insanlardan korkmasına gerek olmadığını söyledi.

Esnafın ve çiftçinin sesi olmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Tahtasız, siyasi baskı nedeniyle dile getirilmeyen konuları, kendilerinin açık yüreklilikle dile getireceklerinden hiç kimsenin şüphe duymamasını istedi.

Tahtasız, esnafın, sanayicinin, tüccarın, çiftçinin, memurun, işçinin, kadınıyla, erkeğiyle tüm toplumun sesi olacaklarını dile getirdi.

ÇERİKCİ: 'MEMLEKETE ÇİVİ ÇAKAN HERKESE MİNNET DUYUYORUZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkeye mal olmuş bir siyasetçi olduğunu belirten Çerikci, "Çorum'a hangi siyasi parti lideri gelirse gelsin, bir ev sahibi olarak misafirperverliğimizi göstermemiz lazım. Sizin nezdinizde Genel Başkanınız Kılıçdaroğlu'na Çorum ziyareti için teşekkür ediyorum" dedi.

Memlekete çivi çakan herkese minnet duyduklarını dile getiren Çerikci, insanların birbirini sevmek zorunda olmadığını ancak emeğine saygı göstermek zorunda olduğunu söyledi.

Çerikçi, kendilerinin Çorum'a ikinci Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kazandırmaya çalışırken, çok zorluklar ve engellemelerle karşılaştıklarını kaydetti.

Kooperatif olarak Çorum esnafına 100 milyar kredi dağıttıklarını açıklayan Çerikci, "Bizim sayemizde Çorum sokaklarında 100 milyar geziyor. Bu memleketimiz için büyük bir hizmettir" diye konuştu.

"MEMLEKETTE MUHALEFET EKSİKLİĞİ VAR"

Memleketin en büyük eksikliğinin muhalefet eksikliği olduğunu belirten Çerikci, artan esnaf kredilerinde yükselen faizleri hiçbir partinin yüksek sesle dile getirmediğini söyledi.

Ziyaret sırasında, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız'a, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve İl Başkan Yardımcısı Ali Bükücü de eşlik etti.