CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, beraberindeki heyetle birlikte Çorum’da ekonomiye yön veren iş insanlarının ve sektör temsilcilerinin taleplerini dinleyerek, tüm bu talepleri Genel Merkez ve hükümet nezdinde gündeme getirmek için dosya oluşturdu.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya; Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve önceki dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli katıldı.

Toplantıya Çorum’dan ise CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Milletvekili Tufan Köse, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, diğer parti yetkililerinin yanı sıra; sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“YARIM BIRAKILAN YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Çorum’a anasının ak sütü kadar helal olan Kırıkkale – Samsun hızlı tren hattını, Mersin – Samsun limanına bağlayacak olan demiryolu hattını, ‘uçağı havada görenler havaalanı istiyor’ diyenlere inat Çorum havaalanını, Ankara – Samsun otoyolunu, Kuzey – Güney çevreyolunu, yıllardır bitmeyen polis eğitim merkezini, acemi birliğini, Hitit Üniversitesi Kuzey ve Güney kampusünü, yarım kalan tarımsal sulama göletlerini ve turizm yatırımlarını Millet İttifakının iktidarında bizler yapacağız” dedi.

Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü olarak, ekonomik krizin sürekli derinleştiği bu dönemde böyle bir toplantının yapılmasını önemli ve anlamlı buluyoruz.

Bizler yerel siyaset yaparak, halkımızın sorunlarının çözüm ortağı oluyoruz.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın, işyerleri kapanan esnafımızın, işsiz kalan gençlerimizin, evinden çıkamayan 65 yaş üstü büyüklerimizin yanında olmaya çalıştık, olmaya da devam ediyoruz.

Sorunları yerinde görmek ve çözüm üretebilmek için ilçelerimizi, mahallelerimizi, köylerimizi dolaşarak, sorunları kamuoyu ve yetkililerle paylaştık.

Kimseyi ayrıştırmadık, sorunu olanın sesine ses olmaya çalıştık.

Birleştirici, çözüm odaklı olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Cumhuriyet tarihimizdeki en fazla işsizin olduğu, icra dosyalarının patladığı, insanların gelecekleri ile ilgili kaygı duyduğu bir dönemi yaşıyoruz.

Biliyoruz ki bu ülke yoktan var olmayı başardı.

Çorum’a anasının ak sütü kadar helal olan Kırıkkale – Samsun hızlı tren hattını, Mersin – Samsun limanına bağlayacak olan demiryolu hattını, ‘uçağı havada görenler havaalanı istiyor’ diyenlere inat Çorum havaalanını, Ankara – Samsun otoyolunu, Kuzey – Güney çevreyolunu, yıllardır bitmeyen polis eğitim merkezini, acemi birliğini, Hitit Üniversitesi Kuzey ve Güney kampusünü, yarım kalan tarımsal sulama göletlerini ve turizm yatırımlarını Millet İttifakının iktidarında bizler yapacağız, söz veriyorum.

Bu toplantının bundan sonraki sürece bir yol haritası olmasını umuyorum. Toplantıya katılamayan başkanlarımızı da ziyaret ederek düşünce ve taleplerini yetkili mercilerimize ileteceğiz.”

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise mevcut iktidarın ülkeyi yönetemediğini, ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini anlatarak, “83 milyon yurttaşımız CHP iktidarını özledi. Ülkemizin aydınlık geleceği halkımızın umudu CHP iktidarı ile mümkündür” diye konuştu.

Tufan Köse, Türkiye’de üretimin, istihdamın azaldığını, gelir dağılımı dünyanın en bozuk ülkeleri arasında yer aldığımızı anlatarak, CHP’nin Türkiye’yi yönetmeye yetkili ve etkili kadroları ile hazır olduğunu vurguladı.

Daha sonra ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bir konuşma yaparak Türkiye’nin ekonomide mevcut durumunu ve partinin çözüm önerilerini anlattı.

Toplantının basına kapalı olarak yapılan ikinci bölümünde ise sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve katılımcılar, sorunlarını, taleplerini, beklentilerini dile getirdi.