Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ilk olarak 2006 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girmiş olup beş yıllık Programlar dahilinde yürütülmektedir. Son olarak dördüncü dönem Bakanlar kurulu kararı ile uygulanmaktadır.

09.06.2021 tarih itibariyle değerlendirme süreci biten ve İlimizde değerlendirilen 51 proje Bakanlığımız tarafından onaylanmış İlimizde hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanmıştır.

Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 14.Etap projelerinden 47 adet Aile işletmeciliği Faaliyetlerinin geliştirilmesi (Balya makinesi, Yem Karma Makinesi, Süt Sağım Ünitesi, Silaj Makinesi) konusunda proje desteklenmiş olup toplamda 5.077.512,00 TL proje tutarı, 2.538.756,0 TL hibe ödemesi yapılacaktır.

Aynı zamanda Ekonomik yatırımlar konulu (Güneş Enerji Sistemleri, Hububat Silosu Yapımı, Çeltik Fabrikası Kurulumu ve Fabrika Modernizasyonu ) projelerden 4 adet desteklenmeye hak kazanmış olup Toplamda 10.922.000 milyon TL Toplam Proje tutarı olup 8.056.000 milyon TL Hibeye esas tutarı olan Projelere 4.026.000 milyon TL hibe ödemesi yapılacaktır.

Proje kapsamında hibe desteği tüm etaplarda %50 hibe ödemeli desteklemeler yapılmıştır. İlk günkü aşk ile çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Ceylan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üretime, kalkınmaya devam, her daim üreticinin yanında olan başta Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Üreten Çorum çiftçisinin dün olduğu gibi bugün de yanlarında olup hizmetimizi sürdürmeye devam edeceğiz"