Getirilmek istenen sistemin demokratik ilkelere uygun olmadığını ifade eden İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, "Demokratik ilkelere uygun olmadığı gibi temsil de ddalet sistemine de aykırıdır. İYİ Parti her zaman demokrasi ve iyileştirilmiş Parlamenter Sistemin savunucusu olmuştur. Parlamenter sistemin en temel özelliği erkler ayrılığıdır. Bu haliyle yargı erkinin en önemli ayağı olan savunmanın siyasallaşacağı bu düzenlemeye karşıyız" ifadelerini kullandı.
Özsaçmacı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Bu doğrultuda tüm avukatların oyları ile Baro seçimlerinin yapılması daha çoğulcu ve demokratik bir yöntem olup Temsilde Adalet söylemi ile getirilen paketin samimiyetini de gösterecektir.

Baro Seçimleri 4 yılda bir yapılmalı ve var olan Baro yönetiminin yönetim kurulu organlarında üç dönemden fazla süre görev yapılmamalıdır.
Ayrıca yönetim kurullarına gençlerin de katılımını sağlamak amacıyla mesleki kıdem sınırı olmaksızın seçimlerde çarşaf listenin zorunlu olması yasaya ilave edilmelidir, bir kez daha ifade etmek isteriz ki Çoklu Baro Sistemine yönelik kanun teklifini belirttiğimiz sebeplerden dolayı geri çekin"