Topkül, “Tüm yurdu etkisi altına alan küresel salgın hastalığından dolayı, Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılını, önceki milli bayramlarımıza göre meydanlarda coşkuyla kutlayamamaktan üzüntü duyuyoruz ancak;Yeniden meydanları dolduracağımız, kucaklaşıp sarılacağımız güzel günlere olan inancımızla.Egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçişinin 100. Yılında,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!” dedi.

CHP Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, “23 Nisan 1920 milletimizin esaretten kurtularak, egemenliği kendi eline aldığı gündür.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; bütün cihan bilmelidir ki, artık bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur, yalnız bir kuvvet vardır oda milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

Türk milletinin birliğini sağlamak, emperyalist güçleri yurdumuzdan çıkarmak, demokratik, laik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyet’ini kurmak amacıyla kurulan, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. Yılını kutluyoruz.

Buna bağlı olarak; Ata’mız, küçük hanımlar küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, geleceğin ışığısınız.Memleketi asıl ışığa boğacak sizsiniz.Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.Sizlerden çok şeyler bekliyoruz sözleriyle, bir milletin kaderinin değişmesine neden olan ulusal egemenliğin bayramını cumhuriyetin çocuklarına armağan etmiştir.

Bizler Cumhuriyet’in çocukları olarak Atamızın mirasına ve emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız ve Cumhuriyet’imizi yükseltmek için daima çalışacağız” açıklamalarında bulundu.