CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve parti yönetimi, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına Erol Kavuncu hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun, Twitter hesabından CHP’nin ismini kullanarak mesnetsiz ifadelerde bulunduğunu ifade eden Tahtasız, “Toplumu ayrıştırıcı, kin ve nefret tohumları ekmek isteyen anlayışın geldiği son noktayı görmekteyiz” dedi.

Tahtasız, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Kavuncu, bugüne kadar herhangi bir özür ifadesinde bulunmadığı gibi bu paylaşımı da kaldırmamıştır.

Toplumu ayrıştırıcı, kin ve nefret tohumları ekmek isteyen anlayışın geldiği son noktayı görmekteyiz. Kavuncu sıradan bir kişi değil, bir milletvekilidir.

Türkiyemiz farklı inanç, farklı siyasi kanaatten 84 milyon insanın karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde kardeşçe yaşadığı barışçıl bir ortama sahiptir.

Kavuncu’nun söyledikleri sözler ise toplumu bölme ve buradan siyasi çıkar elde edebilme amacının ürünüdür. Kavuncu’ya yaptığı bu paylaşımdan dolayı ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu’ işlediğini düşünerek kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Taktir halkımızındır, kendisine gereken cevabı sandıkta verecektir.”

CHP'nin Adliye önündeki basın açıklamasına İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ve bazı partililer de katıldı.

KAVUNCU İLE CHP’Yİ BİRBİRİNE DÜŞÜREN OLAY:

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, sosyal medya hesabından yayınladığı bir fıkra ile Rizeli bir kadının suyunu taşıyan CHP’liler olduğunu öğrenince, abdest alacağı suyu döktüğünü ifade etmişti.

Kavuncu, Çorum’da AK Parti üyesi bir kadının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptıklarına destek çıkıp, CHP’lilerin taşıdığı suyla abdest alınmayacağını aktarmıştı.

AK Parti üyesi Münevver Arıcı’nın, Kılıçdaroğlu’na, “Çocuğuma dokunma, hadi yürü yürü” sözlerini paylaşarak, Rizeli bir kadının yaptığını örnek gösteren Kavuncu, Kılıçdaroğlu’na Çorum’da yapılanı kendisine Rize’nin bir köyünde yaşanmış bir hikayeyi hatırlattığını kaydederek;

“Yer Rize, CHP’liler seçim çalışmalarında bir köye ziyarete giderler. Yaşlı bir teyzemiz sırtındaki bir su kabıyla evine su götürmektedir. Malum Karadeniz’de evler yamaçlarda kuruludur. İnip çıkmak zordu. CHP’liler kadıncağıza yardım edip suyu taşımak isterler. Teyzemiz itiraz etse de, suyunu taşırlar. Teyzenin evine tam varacakken, CHP’liler biz CHP’liyiz seçim çalışması için geldik der demez teyze, “Evladım, baştan söyleseydiniz ya, ben o suyla abdest alacaktım tövbe, tövbe der ve suyu olduğu gibi döker” ifadelerini kullanmıştı.

Kavuncu’nun paylaşımı CHP Çorum İl Yönetimi tarafından yargıya taşındı.