CHP Çorum İl Örgütü ve milletvekili adayları, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimleriyle ilgili çalışmalarına devam ediyor.
Genel seçimlere 40 gün kala CHP Milletvekili Adayları ve İl Örgütü, çalışmalarını hızlandırdı.
Ortaköy, Aşdağul ve Mecitözü ilçelerine ziyarette bulunan CHP heyeti esnaf ziyareti yaparak halktan destek istedi. Kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun kalan CHP'liler projelerini anlattı.
Ziyaretlere CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, CHP Milletvekili Adayları Tufan Köse, Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz, Saim Topgül, İl Yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

‘CHP İKTİDARINDA HALK RAHAT NEFES ALACAK’
Ziyaretlerde konuşan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, “Ülkemizde her 4 kişiden biri yoksul. Dolar almış başını gidiyor. Bizim iktidarımızda halkımız rahat bir nefes alacak çiftçimize mazotu 1,5 TL'ye vereceğiz. Taşeron sistemini kaldıracağız. Bizim projelerimizin maliyeti 58 milyar TL.  Gayri Safi Milli Hasıla'nın %2,5'ie denk geliyor. Bunları hayata geçirmemiz çok kolay bütçede halkımızın hakkına düşeni alacağının sözünü vereceğiz. 8 Haziran sabahı CHP iktidarı ile Türkiye'ye küllerinden doğacak" dedi.

‘ŞİMDİ CHP ZAMANI’
CHP Çorum Milletvekili ve Milletvekili Adayı Tufan Köse, ise “bizim projelerimiz gerçekçi. Birileri bu projeleri kendileri hayata geçiremedikleri için ‘kaynak nerde?’ diye soruyorlar. Biz halkımızın refahını yükseltmek için çalışacağız. CHP İktidarının zamanı geldi" şeklinde konuştu.

‘ASIL AKP GİTMEZSE İSTİKRAR BOZULACAK’
CHP Milletvekili Adayı Muharrem Bozdoğan ise yaptığı konuşmada “Biz komşu ülkelerle, Türki Cumhuriyetlerle ve Dünya ile bozulan ilişkilerimizi düzelterek ihracatı arttıracağız.

Mevcut iktidar partisi yoruldu. İktidar'ın hep  söylediği bir söz var ‘istikrar bozulmasın’ diyorlar. Evet istikrar bozulmasın ama  iktidarı değiştirmezsek istikrar bozulacak. Kardeş ülkemiz Kıbrıs'la  bile kavga eder hale geldik. Ülkemizdeki tüm sorunları çözecek kadrolar Cumhuriyet Halk Partisinde mevcut. Gelin oy verin yaşanacak bir Türkiye kuralım” ifadelerine yer verdi.

‘CHP KERKESE DERMAN OLACAK’
CHP Çorum Milletvekili Adayı Dinçer Solmaz, çiftçinin mevcut iktidarın sabit tarım politikası olmadığı için mağdur olduğunu ve ektiğinin karşılığını alamadığını belirterek, “Biz çiftçimizin emeklimizin, emekçi kardeşlerimizin dertlerine derman  olacağımız inancındayız. CHP’ye vereceğiniz her oy geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacak. Tüm yurttaşlarımızı CHP'ye oy vermeye davet ediyorum" dedi.

‘GÜN BİRLİK-BERABERLİK GÜNÜ’
CHP Çorum Milletvekili Adayı Saim Topgül ise yaptığı konuşmada birlik-beraberlik çağrısında bulunarak, “gün birlik ve beraberlik günüdür.

Artık bu iktidarın gitmesinin zamanı geldi. Binlerce şehit verek kurduğumuz bu vatanı tekrardan kurtarmak için. CHP'ye destek bekliyoruz. Biz toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına hakimiz ve çözeceğimizin sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.