Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Çorum Belediyesi Meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz'ın yaptığı açıklamalara cevap verdi.

İsmail Yağbat yaptığı açıklamada, “Algı yönetimi oluşturulmaması yönünde beklentimizin olduğunu ifade etmiştik ama maalesef CHP yine bildiğimiz gibi aynı algı yönetimine devam ediyor. Demokratik haklarını kullanıyor. Herkes burada serbest fikirlerini ifade etme hakkına sahiptir. Kadeş Kent Meydanı’ndaki binayla ilgili olarak yapılan ihale binanın dökülmesinden kaynaklanan bir ihale değil. Onun içerisinde fonksiyonlandırma ile ilgili bir süreç tamamlandıktan sonra bu süreçle ilgili belediyemiz son dönemde yapmış olduğu birtakım uygulamalar. İnce inşaat maliyetlerinin fonksiyona uygun bir şekilde yapılaması adına kaynakların etkin kullanımı adına yapılması gereken bir işlev. En basit ifadeyle ıslak zemini yapılmadan yapılmış inşaatlardı” dedi.

Yağbat, “Hasan Paşa Kütüphanesi’nin yeniden tadilatla oraya bir bina yapılmasıyla ilgili meclisin almış olduğu bir karar vardı. Bu karar doğrultusunda İl Kültür Müdürlüğü ve Kütüphaneler Genel Müdürlüğüyle yapılan görüşmeler neticesinde belediyemizle bu kurumlar iş birliği içerisinde onlar bir takım tefrişat katkılarını sağlamak suretiyle bizim de yönetiminde söz sahibi olmak üzerine bir fikir birliğine varılmıştır. Orada günün şartlarına uygun bir kütüphane alanına ihtiyaç vardı. Bu anlamda üst katının tamamını kütüphane olarak dizayn edilecek. Bina alt katında Belediye Başkanımızın seçim taahhütlerinden bir tanesiydi. Engelsiz bir kafenin yapılmasıydı. Alt katında yapılacak olan Engelsiz Kafenin belediyemiz tarafından işletilme düşüncesi vardı. Engelsiz kardeşlerimizin kullanabileceği ve bir takım engelsiz arkadaşlarımızın çalışabileceği bir alan olarak faaliyete geçireceğiz. Alt katın yarım kalan kısmını ÇOKİŞ Hizmetinin daha sağlıklı eğitimler alabilmesi adına bir alan için yapılan bir ihale süreci. Memleket faydasına yapılan bir iş olduğu için karşı çıkılmasını da normal buluyorum” açıklamalarında bulundu.

“Kavşaklar o zamanın şartlarına uygun olarak yapılmıştır” diyen Yağbat, “Ulaşım mühendislerinin yeni anlayışında kavşaksız bir model öngörüldü. Simülasyonlar sadece firma tarafından projeyi göstermek amacıyla yapılan bir çalışmadır. Biz hemşehrilemizin bizi doğru anladığını düşünüyoruz. Alt geçit düşüncemiz var fakat bunu yapamadık diye de küsüp oturmuyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.