23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 101. yıldönümü nedeniyle CHP ve İYİ Parti tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, etkinliğe sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve bazı vatandaşlar da destek verdi.

Akşam saat 18.00’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene; Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, CHP İl ve Merkez İlçe Yönetimi, CHP Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer ve vatandaşlar katıldı.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sosyal mesafe kurallarının uygulandığı törende CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve Gençlik Kolları yöneticileri tarafından Anıt’a çelenk sunuldu. Daha sonra ise İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, parti yöneticileri ile birlikte çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılımcılar hep birlikte “Andımız”ı okudu.

“SUÇU VATANDAŞA ATMAYIN, TEK SUÇLU ÜLKEYİ YÖNETENLERDİR”

Tören sırasında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Çocuklara verilen büyük değer ve güvenle bütün dünyaya örnek olan evrensel bir bayram olarak tarihe geçen 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, bütün milletimizi milli irademize, milli değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.

Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başarıyla yönetmiş, aziz vatanımızı işgalden kurtararak devletimizi kurmuş olan meclisimizin açılışının 101. yılı hepimize kutlu olsun.

Savaş koşullarında, ateş ve kanın içinde kurulan gazi meclisimiz, sadece vatanı kurtarıp devletimizi kurmakla kalmamış, milletin kaderini kişi, grup ve zümrelerin elinden alarak milletin kendisine vermiştir.

Bu sayededir ki “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarı milletimizi teba olmaktan kurtarıp, ‘fikri hür, vicdanı hür’ yurttaşlığa kavuşturmuştur.

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde meclisimiz aracılığıyla elde ettiği bu kazanımdan asla vazgeçmeyeceğine, millet iradesi etrafında kenetlenerek her zorluğu yeneceğimize yürekten inanıyorum.

Bizlere çağdaş uygarlık yolunu açan ve temel hakları anayasal güvence altına alınmış yurttaşlar olmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarını ve gazi meclisimizi saygılarımla, minnet duygularımla selamlıyorum.”

İktidar partisinin bir yandan lelaleb kongreler yaparak virüsün yayılmasına zemin hazırlarken, diğer yandan da milli bayramlarımızın kutlanmasına sınırlama getirmesini eleştiren Tahtasız, “Kongrelerde, tarikat cenazelerinde, hafta içinde bulaşmayan virüs, 23 Nisan'a randevu almış…

Halkımızı düşünüyorsanız 21 gün tam kapanma yaparsınız.

Her gün yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor. Binlerce vatandaşımız hastalanıyor. Hastanelerde yer kalmadı. Suçu vatandaşa atmayın, suçlu kim? Bu ülkeyi yönetenlerdir” ifadesini kullandı.

“MİLLİ İRADENİN KAHRAMANLARINA SELAM OLSUN…”

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ise, tarihte Kurtuluş Savaşı veren ilk ve tek Meclis olan TBMM'nin 101. yaşını kutlamanın gururu içerisinde olduğumuzu vurguladı. Özsaçmacı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, tüm dünyaya örnek olan milli irade hamlesinin kıymetini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Yedi düvele karşı verilen mücadelenin karargahı olan Gazi Meclisimiz, bazı dönemlerde darbeler alsa da aziz milletimizin iradesinin tecelligahı olarak demokrasimizin kalelerinden biri olmaya devam edecektir” dedi.

Özsaçmacı, “Millet iradesinin üzerinde hiçbir güç olamaz. TBMM'nin 101. yaşında, milli iradenin kahramanlarına selam olsun. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çelenk sunma töreninin sonunda katılımcılar hep birlikte Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.