CHP Ankara Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Gamze Taşcıer, Çorum Adliyesi’nde yapılan duruşmayı izleyerek, Aslıhan Dal’ın ailesine ve kadın örgütlerinin mücadelesine destek verdi.

Duruşma öncesi Adliye Sarayı önünde bir açıklama yapan Taşcıer, Türkiye’nin kadın cinayetlerinin sık sık yaşandığı bir ülke haline geldiğini anlatarak, katillere verilen cezalarda indirim yapılmasının, cezasızlığın, “3-5 yıl yatar çıkarım” düşüncesinin cinayetleri artırdığını söyledi.

“KATİLLERLE BİRLİKTE KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNÜNÜ AÇAN ZİHNİYET DE YARGILANMALI”

Kendisinin ülke genelinde tüm kadın cinayetleri ile ilgili duruşmaları takip etmeye çalıştığını belirten Taşcıer, “Katiller cezasızlık kültüründen cesaret alıp, çeşitli bahanelerle kadınlarımızı katlediyor. Çorum’daki Aslıhan Dal cinayeti ilk değil, biliyoruz ki son da olmayacak. CHP olarak, kadın örgütleri olarak, sivil toplum kuruluşları olarak katillerin en ağır şekilde cezalandırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Aslıhan Dal’ın katilinin bir kişi olmadığına dikkati çeken Taşcıer, “Katiller bir kişiden oluşmuyor. Bu davalara sahip çıkmayan, cinayetlere göz yuman, İstanbul Sözleşmesini rafa kaldıran zihniyet bu cinayetlerin sorumlusudur. Duruşmada sadece katilin değil, bu zihniyetin de yargılanacağı bir Türkiye hayalimiz var. Kadın cinayetlerinin durdurulması ve katillerin en ağır şekilde cezalandırılması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu ülkede tek bir kadının dahi başı yere eğilmemeli, mücadelemiz bunun için” diye konuştu.

Cinayet kurbanı Aslıhan Dal’ın duruşması için Milletvekili Gamze Taşcıer ile birlikte CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Kadın Kolları yöneticileri, Gençlik Kolları yöneticileri, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile bazı partililer de Adliye Sarayı önünde hazır bulundu.

Bu arada bir sonraki duruşmanın Eylül ayında yapılacağı öğrenildi.