AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, sevginin paylaşmanın ve sabrın doruğa çıktığı rahmet ayında oruç tutarak, zekât vererek teravih namazlarını eda ederek Kadir Gecesine ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Ceylan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Zaman ve mekânlar kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir Gecesini bu derece değerli kılan ise bütün insanlık için hidayet rehberi olan yüce kitabımızın bu gece de indirilmeye başlamış olmasıdır. Rabbimiz bizlere çeşitli zaman dilimlerini vesile kılarak rahmet ve mağfiret fırsatları sunmuştur.
Bu gece esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bu gece bizim için Allah’ın bir lütfudur. Kadir Gecesini bir fırsat bilmeli bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Bu mana ikliminde gönüllerimizi saflaştırmak feyz, bereket ve güzelliklerden istifade etmek tamamen bizim bu geceyi iyi şekilde değerlendirmemiz sonucunda elde edeceğimiz kazanımlar olacaktır. Bu gibi mübarek gün ve geceleri değerlendirirken gözden uzak tutmamamız gereken bir durum ise ibadet ve itaatlerimizi sadece bu geceye hasretmemeli, her zaman Allah’ın kulu olduğumuzu unutmadan ona göre hayatımızı yönlendirmeliyiz. Kırgınlık, dargınlık kin ve nefretin yerine sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin ve İslâm aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, dünyanın farklı bölgelerinde çeşitli sıkıntılarla boğuşan insanlara sabır, akan kan ve gözyaşının dinmesini diliyor ve bu gecenin insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum.”