AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, yakın bir zaman sonra Türkiye'nin gündeminde PKK diye bir şeyin olmayacağını belirterek, "PKK son günlerini yaşıyor. PKK'nın beli kırıldı, sadece kalıntıları, tortuları duruyor, onlar da temizlenecek inşallah" dedi.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'da esnaf ve sanatkarlar tarafından düzenlenen arife dualarına katılarak ülke gündemini değerlendirdi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde asker ve polisin zor şartlar altında görev yaptığını, terör örgütlerinin Ramazan ayında bile eylemlerini sürdürdüğünü anlatan Ceylan, "bunlara insan bile diyemiyoruz. Peygamber efendimizin yaşadığı dönemlerde üç aylarda en kanlı savaşlara bile ara verilirdi. Ancak şimdi İŞİD, PKK gibi terör örgütleri Ramazan ayında bile insan öldürmeye devam etti. Ancak şuna inanın ki PKK'nın beli kırılmıştır, sadece kalıntıları, tortuları kalmıştır. Onlar da yakın zamanda temizlenecek, terör olayı Türkiye'nin gündeminden silinecektir" diye konuştu.
Dış güçlerin ve içerdeki birtakım muhalif çevrelerin bu toprakların üzerinde sürekli gözünün olduğunu ve hesap içinde olduklarını anlatan Ceylan, Türk milletinin kenetlenmesi, birlik ve beraberliği, milletle birlikte hareket eden iktidarı sayesinde bu hesapların hiçbir zaman tutmadığını söyledi. Türkiye üzerinde senaryosu daha önceden yazılmış bir plan uygulandığının altını çizen Ceylan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Terörün dini, ırkı, dili, rengi olmaz. Bugün Türkiye'de patlayan bombalar yarın başka ülkelerde de patlayabilir, nitekim örneklerini görüyoruz. Terörü hiçbir zaman istemeyiz, Allah terör belasını kimsenin başına vermesin. Terörle topyekün mücadele etmek zorundayız. Irak'taki, Suriye'deki, Mısır'daki dünyanın bütün ülkelerindeki kardeşlerimiz için, mazlumların elinden tutmak için güçlü olmak zorundayız. Bu süreç siyaset yapma süreci değildir, bir ve beraber olma sürecidir. Siyaseti seçim dönemlerinde yaparız. Şu anda en büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliği, kardeşliği güçlü kılmaktır. Fitne ve fesat tohumlarının aramıza ekilmesine izin vermeyelim.
Türkiye şu anda 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Avrupa ülkelerinde ise sadece 50 bin mülteci var. O yüzden bu toprakların kıymetini bilelim." 
Editör: TE Bilişim