İçişleri Bakanlığı tarafından derneklere yapılan yardım için AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, devreye girdi. Milletvekili Ceylan, Çorum İş Kadınları Derneği, Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği ile Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği’ne toplamda 165 bin TL’lik proje katkısının verilmesini sağladı.

CEYLAN, OTİZMLİLERİN YANINDA

Projesi geçen dernekler ve proje amaçları hakkında bilgiler veren Ceylan, “Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği için Dernek bünyesinde bulunan ve talep eden tüm otizm spektrum bozukluğu olan bireyler ve aileleri için iş eğitimi, el sanatları kursları, gezi faaliyetleri gibi sosyal gelişimlerini destekleyici eğitsel çalışmalarla çocuklarımızın kas-motor gelişiminin güçlendirilmesi, dokunma-hissetme gibi duyularının gelişimi, iletişim kurabilme, odaklanma ve konsantrasyon, özgüven gelişimlerinin en üst düzeyde olmasını sağlayarak, sosyal hayata adapte olmasının sağlanması ve hayatını azami düzeyde bağımsız olarak idame edebilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

KADINLARI YALNIZ BIRAKMADI

Çorum İş Kadınları Derneği’nin projesinden bahseden Ceylan, “Bu proje, kurumsal kapasitenin artması ile birlikte yönetişim modeli uygulaması ile kadınların karar alma mekanizmalarına katılımı konusunda farkındalık oluşturulacaktır. Faaliyetler ile de yaklaşık 100 kadının, girişimcilik alanında bilgi ve farkındalığı artırılarak işgücüne katılımlarının önü açılacaktır” şeklinde konuştu.

ATA SPORUNA DESTEK

Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği’nin hazırladığı projeyle ata sporuna katkı sağladıklarını vurgulayan Milletvekili Ceylan, derneğin projesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Kendi alanımızda minik güreşçilerin antrenmana adaptasyonunu ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak için sporcu psikolojisi ve sporcu sağlığı eğitimleri başta olmak üzere, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak spor ve sosyal aktivite yapabileceğini, sporculara ve topluma göstermeyi hedeflemektedir.”