AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Türkiye'de istikrarın devam etmesi için başkanlık sisteminin mutlak suretle hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Milletvekili Ceylan, AK Parti Çorum Teşkilatı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada eli kanlı terör örgütlerinin kutsal Ramazan ayında bile can almaya, kan dökmeye devam ettiğini ifade ederek, "birilerinin bu coğrafyada yüzyıllardır gözü var. Yüzyıllardır terör olayları bitmedi, gelecekte de bitmeyecek. Ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde PKK temizlenmiş durumdadır. Sadece kırsal bölgeler kaldı, o da kısa sürede tamamen temizlenecektir. Terör, yakın bir zaman sonra Türkiye'nin gündeminden çıkacaktır" diye konuştu.
Ceylan, Giresun'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kararlı tutumları sonucu İsrail ve Rusya ile uzlaşma sağlamasının ayrı bir anlamının olduğunu dile getiren Ceylan, uzlaşmadan bir gün sonra İstanbul'da Atatürk Havalimanında meydana gelen patlama sonucu 43 sivil vatandaşın şehit edilmesinin dikkat çekici olduğunu kaydetti.
Birilerinin Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesini içine sindiremediğini anlatan Ceylan, Türkiye'de istikrarın, huzurun sürmesi için koalisyon hükümetinin olmaması, tek başına bir partinin ülkeyi yönetmesi gerektiğini, 14 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AK Parti'nin hayatın her alanında büyük gelişmelere imza attığını, ülkeyi ancak ve ancak güçlü ve tek başına iktidarların geleceğe hazırlayabileceğini söyledi. Ceylan, "AK Parti hükümetleri öncesi son 41 yılda 36 hükümet değişmiş. Ortalama bir hükümetin ömrü 15 ay. Bir hükümet 15 ay içinde ne yapabilir? Bir işyeri bile açıldığında 2 yılda ancak kendine geliyor" diye konuştu.
Türkiye'de istikrarın sürmesi, güven ortamının tesisi için başkanlık sisteminin şart olduğunun altını çizen Ceylan, "önce insan odaklı bir anayasa, sonra da başkanlık sistemi gereklidir" dedi.
Ceylan, "Bir hafta önce 43 şehit verdiğimiz İstanbul'daki patlamanın ardından 'PKK olmasaydı partimiz bu kadar güçlü olamazdı' diye beyanat veren, varlığını ve sırtını terör örgütlerine dayayan HDP, Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma için sadece CHP'yi kabul edeceğini açıkladı. Bu fotoğraf her şeyi özetliyor" diye konuştu.
Konuşmasında Çorum'da yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Ceylan, Çorum'da YEDAŞ binasının yanında belirlenen bir arsa üzerine Tapu ve Kadastro binaları için modern bir kampüs yapılacağını, ayrıca askeri kışla alanına Maliye Kampüsü oluşturulacağını, eski Terminal'in bulunduğu bölgenin büyük bir canlılığa kavuşacağını belirtti.
Her iki yatırım için de herhangi bir engel kalmadığının altını çizen Ceylan, çok amaçlı kültür merkezi yapımı için de 13 dönümlük bir arsa belirlendiğini, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
800 yataklı yeni hastane binasının yıl sonunda teslim edileceğini, şu anda iç tefrişat çalışmalarının devam ettiğini, akıllı hastane binasının gerektiğinde 1200 kapasiteye çıkartılabileceğini duyuran Ceylan, emekliler için de ilk etapta Çorum Barajı civarına TOKİ tarafından 500 konut yaptırılacağını sözlerine ekledi. Ceylan, konut projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, işlemlerin son aşamaya geldiğini söyledi.İlçelerde yapılan çalışmalar ve geleceğe yönelik projeler hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Ceylan, İskilip'te meslek yüksek okulu binası yapımına başlandığını, ayrıca 300 yataklı yurt binası yapılacağını söyledi. İskilip tarım cezaevinin ise ihaleye çıkacağının müjdesini veren Ceylan, Alaca - Zile yolunda sıcak asfalt çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Kırkdilim yolunun Ağustos ayının sonunda tamamen trafiğe açılacağını sözlerine ekleyen Ceylan, "ilk etapta Laçin-Osmancık arası, ikinci etapta da Laçin - Çorum arası duble yol olarak yapılacak. Duble yol, Osmancık ve Laçin halkına hayırlı olsun" dedi.
Amasya-Mecitözü yolunun da duble yol olacağını kaydeden Ceylan, Uğurludağ ve Bayat bölgesinde 43 köyün içme suyunu çözecek olan Şendere yatırımının devam ettiğini, 7 milyonluk ilave ödenek sağlandığını açıkladı. Ceylan, Boğazkale'ye de Hitit Köyü oluşturulacağını duyurarak, diğer ilçelerde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.