Mülteciler üzerinden çeşitli oyunlar ve tuzaklar düzenlenerek ülkede kargaşa yaratılmak istendiğine dikkat çeken Türkiye Değişim Partisi Çorum İl Başkanı Engin Erenler, son zamanlarda çıkan haberlere bakıldığında mülteciler ile halk arasında çıkan olayların artmasının bunun bir kanıtı olduğunu kaydetti.
Türk Devletinin büyük ve güçlü olduğunu suçluları da yakalayacağına güveninin tam olduğunu belirten Erenler, halkın kargaşa ortamı yaratılma için düzenlenen oyunlara karşı dikkatli olmasını istedi. Afrika ve Arap ülkelerinin karıştığını ve parçalandığını, aynı şeyleri Türkiye üzerinde de uygulamak isteyenlerin olduğunu anlatan Engin Erenler, "Bizi parçalamaya güçleri yetmez. Atatürk öyle sağlam temeller atmış ki ne oyunlar oynandığı halde yenemediler. Bizi tuzağa düşüremediler.
Önce Suriyeliler sonra Afganlar, bunlar hep oyunun parçası. Hükümetten beklentimiz, hudutlarımızı kale gibi sağlam koruması. Güvenlik güçlerinden beklentimiz, olaylara anında hukuk içinde ve insan haklarına çok dikkat ederek el koyması. Yargıdan beklentimiz ise çok hızlı ve adil karar vermesi. Halkımızı Türkiye Değişim Partisi olarak sağduyulu ve birlik olmaya davet ediyoruz" dedi.