Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü, 12 Mart'ta Belediye Personel Şirketi Müdürü Ekrem Özer hakkında personel alımları konusunda yapılan usulsüzlükler nedeniyle görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunmuştu.

İçerisinde AK Partili belediye meclis üyeleri ve yöneticilerinin yakınlarının bulunduğu beş kişinin belediyeye personel olarak alınmasında şok bir gelişme yaşandı.
Edinilen bilgiye göre savcılık tarafından bu konuda soruşturma başlatıldığı ve gerekli ifadeleri alınmak üzere Çorum Valiliği tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı'nın görevlendirildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında belediye personel şirketi yöneticileri, iktidar ve muhalefet partileri belediye meclis üyelerinin teker teker ifadelerine başvurulacağı bilgisi öğrenildi.
Çorum Belediyesi Personel Şirketi tarafından çıkılan ilanda usulsüzlükler olduğunu Mart ayı belediye meclis toplantısında kürsüden gündeme getiren CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında torpille işe alınan kişilerin isimlerini açıklamıştı.
Tuncay Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre AKP Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Batman'ın kızı M.B, 28 Şubat Öğrenci Derneği Çorum Temsilcisi G. C, AKP Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Meryem Demir'in bir yakını, ulusal tv kanallarında açıkoturum programlarında hükümet yanlısı söylemleri ile dikkat çeken TÜRKAD Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi Yöneticilerinden Çorumlu Avukat M.S.'nın bir yakını ve MHP il yöneticilerinden birisinin yakını olduğu öğrenildi.
12 Mart'ta CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız adliye önünde bir açıklama yaparak usulsüz ve torpille personel alımı konusunu yargıya taşıdıklarını, bilgi, belge ve delilleri Cumhuriyet Savcısına teslim ettiklerini duyurmuştu.
Belediyenin personel alımı için savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.