Mehmet Bektaş, “Ak Partili olan ya da olmayan diye ayıran zihniyetin yaptığı bu açıklamalar kendilerine ‘el insaf yahu’ dedirttiğini vurgulayarak, “Ak Parti grubu olarak bizler bugüne değin ‘hak’ anlayışı ile hizmetlerimize hiçbir ‘renk’ vermeden hassas bir anlayış ile devam etmiş bulunmaktayız” dedi.
Bektaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Çorum İl Özel İdaremiz ülkemizin köy sayısı olarak en büyük 3. ili olmasına rağmen bugüne değin köylere ‘kanalizasyon, kilit parke, içme suyu’ gibi bir çok alanda hizmet vermiştir. Bu çalışmalardan dolayı ülkemizde gıpta ile anılan bir il olmuştur. Bugün birçok il, merkez köylerine bırakın kilit parkeyi stablize yol bile yapamamışken, İl Özel İdaremiz en uzak dağ köyüne dahi bu hizmeti götürmüş, 2019 yılında tüm programlarda gerçekleştirme oranını yüzde yüz tamamlamıştır. Bütün bu çalışmaları aynı çatı altında olmasına rağmen hala ‘göremedim, duymadım’ diyen, iki dönemdir İl Genel Meclis Üyesi Grup Başkan Vekilliği yapan ve hala köylerimizi ‘Ak Partili olan ya da olmayan’ diye ayıran zihniyetin yaptığı bu açıklamalar ‘el insaf yahuu’ dedirtmektedir. Ak Parti grubu olarak bizler bugüne değin ‘hak’ anlayışı ile hizmetlerimize hiçbir ‘renk’ vermeden hassas bir anlayış ile devam etmiş bulunmaktayız ve bu sorumlulukla da yolumuza devam edeceğiz. Çorum’umuzda birlik ve beraberliğimizi bozacak, toplumsal ayrışmalara neden olacak her türlü söz ve eylemin bizzat karşısındayız. Bizler için söylemlerle yapılan ‘ŞOV’ değil halka verilen hizmetin huzuru önemlidir.
Bilinmelidir ki Ak Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan açıklamalar, yapılan hizmetleri ifade etmekte oldukça yalın bile kalmaktadır. İl Genel Meclis üyeliğinde bu kadar kıdemli olan ve meclisimizin bir önceki dönemde yapılan harcamalarını çabucak unutan! bu dönem de ise kısıtlı imkanlarına rağmen hizmetini aksatmayan meclisimize, bu denli hiç bir delile dayanmaksızın kurgusal söylemler içeren, ‘acaba nasıl ilgi odağı olabilirim’ çırpınışlarını Ak Parti Grubu adına hiç bir suretle kabul etmiyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi belgeli açıklamalar için ‘hodri meydan’ diyorum.”