İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “Mülteci konusunda bizim bakış açımıza fundamentalist taraftarlık kompleksi arkaik ideoloji söylemleriyle cevap vermeye çalışıp kendini akıncı diye tanımlayan Çorum belediyesi personeli Mustafa Çağdaş öncelikle sana kavramlar, tanımlar, ve siyasi tarih bilgisizliğin üzerine cevap vermek bile zül. Türk milliyetçilerini münafık olarak tanımlayıp Fatih Cami avlusunda 42 yıl evvel nokta konmasına rağmen Türklüğü düşman bellediğinizi biz iyi biliriz. İslam birliğimi, Avrupa birliğimi, hruhumu, tuz ruhumu, vatan mı, menfaat a.ş. mi karar veremeyip, kafanıza yendiğiniz tesbih darbesinden travma geçirdiğinizi biliyoruz. O nedenle kısa anlatıyorum; Kendinizi Asr-ı saadette sanıp ensarı, sansara, muhaciri ecnebi rüşvetine bağlayan bu düzen vakıfta düzendir. Beşli müteahhite ucuz iş gücü güruhunuza manivela sağlayan bu düzenin çarkını biz kırarız. Yurt dışından Avrupa birliği ülkelerinden mültecilerin ülkemize kontrolsüz girmesi için rüşvet gibi döviz almak, bu dövizi de müteahhitlerle paylaşmak nasıl bir yönetim anlayışıdır. İşte bu nedenlerden dolayı tanımlar ve kavramlar önemli demekteyim, ensarı vakıf yoldaşlığından ibaret sanıp pis yerlerde adıllanma olarak tanımlayanlar; Ensar olacaksanız sığınmacının çocuğunu dilenci, kadınını sokağa düşürmeyeceksin buna ensarcılık denmez” dedi.

Özsaçmacı, “Kılıç hakkı ile kazandığımız yerleri dahi tartışma konusu yapmaya çalışarak nerelere hizmet ettiğinizi biliyoruz. Sungurlu belediye başkanı Abdulkadir Şahiner’e ve bize hasım olacaksan Bak sana anlatayım bizi; çokça okuyup travmadan anlayamadığınız Necip Fazıl'a sormuşlar " Anlat bakalım üstad kimdir bu ülkücüler ? O da cevap vermiş. “Allahsızın nefret, Namussuzun dehşet, Yüreksizin heybet, Başıboşun mihnet, Devrimbaz'ın zülmet, Eyyamcının şirret, İnmelinin sıklet, Anarşistin devlet, Komünistin illet, Sandığı ve tanıdığı İslam'ın nurunu Türk'ün altın kabında parlatan muhterem insanlardır.”

“Bugün Türk Devlet ve Milleti hala ayakta durabiliyorsa, bu da Ülkücülere ait bir şeref olarak tecelli etmiştir.” (Çerçeve6/S.34) (Necip Fazıl Kısakürek)Gelelim arka plandaki politik cambazlığa; bakın defalarca uyardım, kendinizi siyasi aktör; Milletvekili, İl Başkanı, Belediye başkanı, İlçe Başkanı olarak tanımlatıyor ve buna karşın görüş ve beyanlarınızı farklı kişi ve mecralar üzerinden rakiplerinize karşı 3. 4. Kişiler marifetiyle yapmaya kalkarsanız size daha fazlası ile mukabele ederim. Söz konusu şahsın Çorum belediyesinde bu dönem işe başlamış olduğunu yeni öğrendiğimden bunları belirtmekteyim. Ne demek oluyor Sungurlu belediye başkanına Çorum belediyesinde çalışan cahil bir personele açıklama yaptırıyorsunuz. Ne demektir bir belediye başkanına bir başka belediyenin sözleşmeli personeli basın açıklaması yapacak. Ne demek oluyor Çorum belediyesine aldığınız personelleri rakiplerinize karşı açıklama yapsın tetikçilik yapsın diye mi yerleştiriyorsunuz. Ne demek oluyor Belediyeyi yönetirken vakıf yoldaşlığında ki hiyerarşik yapınızı uyguluyorsunuz. Kim ast kim üst, vakfınızdaki hiyerarşiyi belediyede uygulayamazsınız. Uygulatmayız. Millet kimin yönetmesi gerektiğini reyi ile belirtmiştir” açıklamasında bulundu.

İl Başkanı Bekir Özsaçmacı “Seni dağladılar değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık.Buradan AK Parti milletvekillerine, il başkanına, belediye başkanlarına alenen ve açıkça söylüyorum, mensuplarınızın, kamu kurum ve kuruluşlara yerleştirdiğiniz yandaşlarınızın sizin partinizden olmayan bir başka belediye başkanına bir başka siyasi temsilciye basın açıklaması yaptırmaya devam ederseniz mislini görürsünüz. Ellerinizden, dudaklarını derinize yapıştıracak ve hiç ayırmayacak bir hararet ve merbutiyetle öpenler bir gün o eli kırarlar haberiniz olsun.Bizler siyasi düşüncelerimizi görüşlerimizi, önerilerimizi kamuoyu nezdinde basın açıklamalarıyla çeşitli kürsü ve platformlarda siyasi temsilcilerimiz vasıtası ile dile getirmekteyiz. Bilgi, beceri ve cesaretiniz varsa sizler de yapın” ifadelerine yer verdi.