İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yılın ağır şartlarından sonra girmiş olduğumuz yeni yıl ile birlikte milletimizin üzerine bindirilen zamlar dayanılmaz hal almaktadır. Biz kendi kendimize yeteriz Türkiye’m ama ranta, yolsuzluğa, fırsatçılığa yetemiyoruz. Son günlerde gelen fahiş zamların esas nedeni de işte budur” dedi.

Özsaçmacı, “Rahmetli Ozan Arifin deyimiyle; ‘Süt süze, süt süze, süzgeç yok ki süt süze……’Milletin üstüne kâbus gibi çöken bir cukka ittifakı vardır. Elektriğe korkunç derece zamdan sonra doğal gaza yapılan zam! Hani gaz çıkarmıştınız! Millete zamları yansıtmıyoruz diye övünenler neredeler şimdi. Daha yeni yılın ilk saatlerinde %130 zam yaptınız. Hane halkını, esnafı, sanayiciyi, çiftçiyi canından bezdirecek bu zamlar kötü yönetimin bir sonucudur” ifadelerine yer verdi.

“Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ve ittifak görünümlü menfaat koalisyonu ciddi hataların yapıldığı ve bedelini milletimizin ödediği bir yılı geride bıraktık. Artık yolun sonu göründü” diyen Özsaçmacı, “Yönetilemeyen bir ülke haline getirilen yurdumuzu bir an evvel erken seçime götürmek milletimiz için yapılacak bir iyilik olacaktır.2021 yılı; Acıyı da, mutluluğu da milletimizle birlikte yaşadığımız, Çareyi de, umudu da birlikte aradığımız bir yıldı. Zenginlikte eşitlenen, mutlulukta birleşen, huzurla güçlenen Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bize inanın, bize güvenin” dedi.